Норвежкият държавен инвестиционен фонд на стойност 1,2 трилиона долара ще

...
Норвежкият държавен инвестиционен фонд на стойност 1,2 трилиона долара ще
Коментари Харесай

Норвежкият държавен фонд искa от компаниите, в които инвестира, нулеви емисии до 2050 г.

Норвежкият държавен капиталов фонд на стойност 1,2 трилиона $ ще изисква от фирмите, в които влага, да доближат нулеви излъчвания най-късно до 2050 година Ръководството му споделя мнението, че забавянето на прехода към въглеродна индиферентност е " най-големият финансов риск за фонда ". С решението си то се причислява към доста световни вложители в определянето на такива цели.

Норвежкият държавен капиталов фонд е действително най-големият в света. Той влага петролните доходи на Норвегия за бъдещите генерации в акции, облигации, парцели и планове за възобновима сила в чужбина. Размерът му е равностоен на 219 хил $ за всеки норвежки мъж, жена и дете.

Само 10% от фирмите в портфолиото на капиталовия фонд обаче са си сложили към този момент цел за нула излъчвания за 2050 година, макар че значително са подхванали някакви крачки към задачите за по-ниски излъчвания. Най-големият притежател в света на обществено търгувани компании ще упорства предприятията да реализират задачата посредством " надеждни " междинни цели и проекти за понижаване на излъчванията, се споделя в проекта за климата, показан във във вторник.

" Дългосрочната ни възвръщаемост ще зависи изцяло от това по какъв начин фирмите в нашето портфолио ръководят прехода към общество с нулеви излъчвания ", сподели в изказване във вторник в Осло основният изпълнителен шеф на фонда Николай Танген на Norges Bank Investment Management, който е и измежду ръководителите на фонда.
Реклама
Планът от вторник следва предложение, направено през април от норвежкото държавно управление, съгласно което фондът би трябвало да упорства 9300 компании, в които влага, да понижат излъчванията си до нула до 2050 година

" Ние ще ангажираме фирмите да реализират тази цел, като сложим надеждни предварителни цели и създадем проекти за понижаване на техните директни и непреки излъчвания на парникови газове ", сподели и основният чиновник по ръководство и сходство на банката Карин Смит Ихеначо.

Все отново фондът разгласи, че няма да се откаже от огромни емитенти, с цел да реализира тези цели, а вместо това да бъде " деен акционер ", с цел да реализира смяна. Той ще изисква от общо над 9000 компании да заложат научнообосновани краткосрочни, средносрочни и дълготрайни - до 2050 година - цели, за нулеви излъчвания, надеждни проекти за преход и усъвършенствани оповестявания по отношение на представянето, стана ясно на събитието. В рамките на портфолиото на фонда общо 174 компании дават отговор за 70% от всички директни и търгувани излъчвания.
Свързани публикации Samsung Electronics влага 5 милиарда $, с цел да стане въглеродно неутрална компания до 2050 година 18 септември 2022, 11:27 Зоопаркът в София ще се зарежда от слънчеви панели 29 август 2022, 11:13 БФБ ще сътвори ESG показател с български компании 2 август 2022, 14:49 Европейски Съюз се цели в нулево замърсяване и нетоксична околна среда до 2050 година 31 юли 2022, 14:04 Всичко, което би трябвало да знаем за ESG: екологично, обществено корпоративно ръководство 18 юли 2022, 16:32 Вижте още публикации Компании Всичко, което би трябвало да знаем за ESG: екологично, обществено корпоративно ръководство Новите стандарти за по-отговорен и по-устойчив бизнес последователно ще стават наложителни за множеството компании, като с ЕСГ практиките ще бъдат обвързани и опциите за финансиране. Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Ани Коджаиванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР