Норвежките власти потвърдиха днес, че бившият командир от руската армия

...
Норвежките власти потвърдиха днес, че бившият командир от руската армия
Коментари Харесай

Потвърдено: Командир от армията „Вагнер“ избяга в Норвегия, ще разкаже за наемниците и Пригожин

Норвежките управляващи потвърдиха през днешния ден, че някогашният пълководец от съветската войска „ Вагнер “ Андрей Медведев е изискал политическо леговище в Норвегия,

Същевременно Норвежкото ръководство по миграцията съобщи, че заради съображения за сигурност и конфиденциалност няма да разяснява въпроса в елементи, съобщи Associated Press.

В известие от ръководството се показва, че руснак с име Андрей Медведев, който е някогашен почитан член на съветската частна военна компания " Вагнер ", е потърсил леговище в Норвегия.

Норвежкият юрист на Медведев – Брюнюлф Риснес също удостовери, че Медведев се намира в Норвегия и е изискал леговище.

Делото по неговата молба е предадено на норвежката имиграционна полиция, която също отхвърли коментар по тематиката. Известно е единствено, че някогашният наемник е откаран в Осло, в център за извършители на миграционното законодателство.

През предходната седмица норвежката полиция заяви, че мъж е пресякъл нелегално норвежко-руската граница. Той е бил арестуван, откакто е влезнал в частен дом в граничната зона и е помолил за помощ.  

Впоследствие мъжът е разпознат като Андрей Медведев. Норвежката осведомителна организация NTB заяви, че той е напуснал " Вагнер " на 6 юли.

Вчера Медведев е изискал леговище. Той е декларирал пред съветска правозащитна група, че е подготвен да опише всичко, което знае за „ Вагнер ", активността ѝ и нейния притежател Евгений Пригожин, който е обвързван с президента на Русия Владимир Путин.

През декември 2022 година Медведев даде изявление за изданието The Insider, в което описа за изтезанията в армията " Вагнер ".
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР