Принцеса Марта Луиз: Норвежката принцеса определи дата за сватба с шаман

...
Норвежката принцеса Марта Луиз ще се омъжи за своя американски
Коментари Харесай

Норвежката принцеса Марта Луиз ще се омъжи за своя американски партньор, самозвания шаман Дурек Верет, следващото лято, двойката има обяви.

Крал Харалд V поздрави двойката, като каза, че е щастлив да приветства г-н Верет в семейството си.

Принцесата се отказа от кралските си задължения миналата година, за да управлява бизнеса с алтернативна медицина, който споделя с годеника си.

Г-н Верет е известен с насърчаването на неоснователни медицински практики.

Той предположи, че ракът е избор и продадени медальони онлайн, за които се твърди, че предпазват от Covid-19, докато принцеса Марта Луиз твърди, че може да общува с ангели.

Те обявиха годежа си през юни 2022 г. и получи благословията на краля.

„Развълнувани сме, че Дурек Верет се присъедини към семейството и очакваме с нетърпение да отпразнуваме големия ден с тях“, кралят на Норвегия и кралицата казаха в изявление, публикувано в сряда.

„Желаем всичко най-добро на Марта и Дурек.“

Сватбата ще се проведе в живописния норвежки град Гейрангер, на брега на фиорд, обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

"Ние сме невероятно щастливи, че можем да отпразнуваме нашата любов в красивата среда на Гейрангер. За нас означава много да съберем любимите си хора на място, което е толкова богато на история и впечатляваща природа“, каза двойката.

Г-н Верет ще се премести в Норвегия и се присъединете към кралското семейство, без да притежавате титла, съобщи норвежката държавна телевизия NRK.

Холивудският гуру, който описва себе си като „Шаман от 6-то поколение“ – твърди, че е възкръснал от мъртвите и е предсказал атентатите от 11 септември в Съединените щати две години преди да се случат.

Г-н Верет, който е Афроамериканец, призна, че вярванията му могат да бъдат неудобни за някои, и твърди, че критиките, с които е изправен, се дължат на расизъм.

Норвежката принцеса се отказва от кралските задължения

Междувременно принцеса Марта Луиз предизвиква спорове в Норвегия от десетилетия заради участието си в алтернативни лечения, включително откриване на училище, което има за цел да помогне на хората да „влязат в контакт със своите ангели“.

Тя каза, че е „наясно с важността на знанията, базирани на изследвания“, но че вярва, че алтернативната медицина може да бъде „важна добавка, която да помогне конвенционалното медицинско заведение".

51-годишната жена беше обвинена, че е използвала кралската си титла за конкурентна печалба, а изявление от двореца, направено миналия ноември, гласи, че тя се е отказала от своята „роля на покровителство“, за да „разграничи по-ясно техните дейности и Кралския дом на Норвегия“.

Крал Харалд е решил, че тя ще запази титлата й, се добавя в изявлението, но принцесата се съгласи да не я използва в търговските си начинания.

Преди това принцесата е била омъжена за писателя Ари Бен. Те се разведоха през 2017 г. и г-н Бен - който беше споменал, че страда от депресия - почина от самоубийство на Коледа 2019 г.

Принцеса Марта Луиз е най-голямото дете на крал Харалд. Нейният по-малък брат, престолонаследникът принц Хокон, ще наследи баща си като крал.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР