Норвежецът Хенрик Кристоферсен постигна четвъртата си победа за сезона в

...
Норвежецът Хенрик Кристоферсен постигна четвъртата си победа за сезона в
Коментари Харесай

Хенрик Кристоферсен спечели гигантския слалом в Кранска гора

Норвежецът Хенрик Кристоферсен реализира четвъртата си победа за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в гигантския слалом в словенския курорт Кранска гора.

За Кристоферсен това е трети триумф след края на Олимпийските игри в Пекин и с него той излезе на четвърто място в генералното класиране за Световната купа.

Норвежецът беше едвам пети след първия манш, само че единствен от водачите резервира високо равнище и във втория, в който даде трето време. Той завърши с общо време от 2:18.28 минути от двата манша и изпревари с по 0.33 секунди сънародника си Лукас Браатен и швейцареца Марко Одермат. За Одермат това бе нова огромна стъпка към спечелването на Световната купа, като при оставащи едвам 5 старта до края той води с близо 300 точки пред втория Александър Омод Килде от Норвегия.

Днешното съревнование пък се трансформира в следващо отчаяние за носителя на Световната купа през предишния сезон Алекси Пентюро. Французинът беше водач след първия манш, само че във втория направи куп неточности и в последна сметка остана едвам 11-и с закъснение от 1.55 секунди от Кристоферсен. По този метод Пентюро остава без победа от началото на сезона и с едвам три подиума, последният от които пристигна на 8 януари в Аделбоден.

В генералното класиране за Световната купа след днешния старт отпред е Одермат с 1319 точки. Втори с 1050 точки е Килде, а трети с 836 точки е австриецът Матиас Майер. Кристоферсен е незабавно по-късно със 774 точки.

В подреждането за Малкия бистър глобус в дисциплината великански слалом още веднъж води Одермат с 560 точки, пред Кристоферсен с 353 и австриеца Мануел Фелер с 290 точки.

В неделя в Кранска гора ще се организира още един великански слалом от Световната купа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР