Норвежецът Александър Омод Килде спечели спускането за мъже от Световната

...
Норвежецът Александър Омод Килде спечели спускането за мъже от Световната
Коментари Харесай

Килде спечели спускането при мъжете

Норвежецът Александър Омод Килде завоюва спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал Гардена (Италия).

30-годишният Килде, който през предишния сезон взе дребния бистър глобус в дисциплината и приключи втори в генералното класиране, финишира за 2:02.35 минути. Норвежецът ликува в трети старт в втурване от началото на сезона, общо за девети път в дисциплината и 17-и в надпреварите от Световната купа.

Александър Омод Килде бе едвам пети в първото втурване във Вал Гардена в четвъртък, само че през днешния ден бе най-бърз по трасето.

Сребърният медалист в дисциплината от Олимпиадата в Пекин Йоан Клари (Франция) приключи втори на 0.35 секунди от спечелилия, а третото място остана за Матия Касе с закъснение от 0.42 секунди. За италианецът това бе първо класиране на подиума в стартовете от Световната купа.

Победителят от надпреварата в четвъртък Винсент Крихмайер от Австрия приключи едвам 32-и на 1.95 секунди от времето на Килде.

Носителят на Големия бистър глобус за предишния сезон Марко Одермат от Швейцария зае шестото място откакто бе с 0.92 секунди по-бавен от водача.

Александър Омод Килде е отпред в класирането за дребния бистър глобус в дисциплината с 345 точки, пред Одермат с 256 и Клари със 183.

В генералното класиране за Световната купа водач е Марко Одермат с 636 точки, следван от Килде с 525 и австриеца Матиас Майер с 268 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР