Норвегия премахва почти всички оставащи мерки за ограничаване на разпространението

...
Норвегия премахва почти всички оставащи мерки за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Норвегия слага край на COVID мерките |

Норвегия отстранява съвсем всички оставащи ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, защото е малко евентуално високи равнища на разпространяване на COVID да застрашат здравните услуги, сподели министър председателят Йонас Гар Стьоре, представен от Reuters. Пандемията към този момент не е съществена опасност за здравето на множеството от нас, " Омикрон "  протича тежко доста по-рядко и ние сме добре предпазени от имунизациите, добари Стьоре. 

Новите правила са в действие от през днешния ден. Според тях в страната към този момент няма да е належащо съблюдаване на отдалеченост от най-малко 1 метър, нито да се носят маски в затворени пространства. Нощните клубове и други места за развлечение могат да възобновят изцяло активността си.

Заразените към този момент няма да бъдат изолирани. Вместо това им се предлага да си останат у дома за четири дни.

Пътуващите до Норвегия към този момент няма да би трябвало да записват пристиганията си авансово. Правителството отстранява условието за негативен тест преди тръгване за някои гости, като да вземем за пример неимунизираните.

През декември Норвегия влезе в непълен локдаун, с цел да се пребори с бързо разпространяващия се вид „ Омикрон ”.

Ограничения се резервират само за Свалбард, където здравните услуги са лимитирани. Там би трябвало да продължат да се тестват преди и след идване, интернационалните чартърни полети до архипелага остават спрени, сподели държавното управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР