Норвегия е изправена пред нови наводнения и се наложи да

...
Норвегия е изправена пред нови наводнения и се наложи да
Коментари Харесай

Норвегия евакуира още хора заради наводненията


Норвегия е изправена пред нови наводнения и се наложи да изтегля още хора откакто реките доближиха до най-високите си равнища от десетилетия след пороен дъжд, който съгласно метеоролозите е резултат от необикновени метеорологични условия, предава Ройтерс.

Повече от 4000 души сега са евакуирани от домовете си в Южна Норвегия, споделиха публични лица, съвсем половината от тях в град Хьонефос на към 40 км северозападно от Осло, което е с към 3000 души повече от сряда.

връхлетяха скандинавския район по-рано тази седмица, повредиха електропроводи и стопираха публичния превоз.

В сряда стената на язовир на водноелектрическа централа се срути , а по-рано тази седмица трен дерайлира в прилежаща Швеция , откакто железопътен насип беше отвеян от наводнения.

Главните пътища бяха затворени и придвижването на влаковете беше спряно в необятни елементи на Южна Норвегия в четвъртък, а управляващите предизвестиха за нови наводнения, макар че дъждът е спрял, защото водата тече към по-ниско разположените крайбрежни региони .

" Наводненията евентуално ще бъдат проблем още няколко дни ", сподели Ингвилд Вила, метеоролог в Норвежкия метеорологичен институт (NMI).

За разлика от множеството превалявания, блъснали Норвегия, които идват от запад, последната стихия идва от изток, когато две системи с ниско налягане се сляха и ускориха взаимно, до момента в който се придвижваха към северния район, изясни NMI.

Според института данните демонстрират, че преваляванията в Норвегия са се нараснали с към 18% през последните 100 години , като най-голямото нарастване се следи през последните 30-40 години.
 Броят на починалите при наводненията в Словения набъбна до шест души
Броят на починалите при наводненията в Словения набъбна до шест души

Европейски Съюз предлага подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР