Нормален човек – без да искам да обиждам съдията, но

...
Нормален човек – без да искам да обиждам съдията, но
Коментари Харесай

Адвокат за казуса с малтретираното момиче: Нормален човек би поискал поне още една експертиза

„ Нормален човек – без да желая да наскърбявам съдията, само че през днешния ден изтекоха и фотоси от незабавното поделение – най-малкото би изискал най-малко още една експертиза, в случай че беше видял фотосите, и в случай че нещо друго не му е повлияло. Не желая да гадаем. По-скоро би трябвало да насочим публичното внимание в това по какъв начин да имаме предварителна защита на такива случаи. “

Така юрист Християн Георгиев разяснява правосъдния проблем с измъчваното момиче в Стара Загора, при който стотиците пострадвания бяха избрани като „ лека телесна щета “, а причинителят бе пуснат на независимост.

 

Съдът би трябвало да е самостоятелен, само че не би трябвало да е и кьорав. Темида е сляпа, или я изобразяват с превръзка на очите, с цел да може да не се въздейства и да отсъжда почтено.

Какво е довело до това правосъдно решение, не желая да предсказвам, само че желая да благодаря на българските медии и на българското общество, че има такава публичност на този случай. Защото, за злощастие, в последните години се приказва за принуждение по пътищата, когато стане някаква доста тежка злополука. Или за домашно принуждение, когато забележим сходен случай.

Миналата година към 30 дами са изгубили живота си по сходен метод. За тази година досега случаите са над 10. Това е проблем на цялото общество, тъй като колкото и да споделяме, че „ това е в фамилията “ – това не е по този начин.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР