Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел поиска оставката на

...
Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел поиска оставката на
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев, а водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дефинира настояването като " положително ".
" Първата задача на министъра на правораздаването в моето държавно управление ще е да внесе искане за оставката на Иван Гешев във Висшия правосъден съвет ", съобщи Габриел по време на среща с парламентарната група на ГЕРБ-СДС тази заран.
Днес Габриел стартира и поредност от срещи с парламентарните обединения в границите на договарянията за сформиране на държавно управление.
След като опитът за среща с ПП-ДБ се оказа неудачен, тя ще беседва с представители на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
Тази заран Мария Габриел показа своите цели в постройката на Народното събрание. Тя акцентира значимостта от влизането в еврозоната и Шенген.
" Благодаря за поддръжката, за мен е същинска чест. Искаме България, която ясно отстоява своето място в Европейски Съюз и НАТО и решение на рецесиите на българските жители. Изправям се с възприятие на горделивост и невзискателност, вие ме познавате ", обърна се тя към представители на ГЕРБ.
Тя сподели, че нейният фокус би бил върху рационализация на страната в областта на науката, образованието и нововъведенията. 
Габриел акцентира значимостта от вложенията в младежите и модерното новаторско обучение. Тя се разгласи и за скоростното приемане на инструкция за авторските права и почтено възнаграждение на създателите. Подчерта значимостта от превъзмогването на районните разлики посредством целеустремено деяние за потребностите на пазара на труда. В енергетиката се разгласи за основаването на иновационни хъбове и потреблението на зелени технологии.
В опазването на здравето сподели, че ще води дейна здравна политика посредством основни вложения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР