Номинацията на български кандидат за еврокомисар очаквано създава напрежение между

...
Номинацията на български кандидат за еврокомисар очаквано създава напрежение между
Коментари Харесай

Euractiv: Даниел Лорер от ПП е фаворит за еврокомисар от България

Номинацията на български претендент за еврокомисар предстоящо основава напрежение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Причината е, че двете обединения не съумяват към този момент да реализират съгласие към единна кандидатура, само че такава би трябвало да има, споделиха източници на EURACTIV от Министерски съвет.

Засега любимец за позицията е Даниел Лорер, който е член на управлението на „ Продължаваме промяната “. Но това е предпоследно, на следващия ден всичко може да се промени – обстановката е динамична, изяснява източници от ПП-ДБ.

Лорер е народен представител от Политическа партия и беше министър на нововъведенията в държавното управление на Кирил Петков. Той беше включен в първия проектокабинет с министър председател Николай Денков, само че отпадна от окончателния състав на държавното управление с гледище на ГЕРБ.

Все още не е отхвърлена опцията държавното управление да издигне двама претенденти. Едининият да е на Политическа партия, а другият на ГЕРБ които поддържат държавното управление. Накрая решението би трябвало да бъде оставено в ръцете на Европейската комисия (ЕК), която избира бъдещият еврокомисар да е жена и от ЕНП, с цел да се резервира салдото в комисията.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР