Ноември се оказва доста благодатен, ако ни се ходи на

...
Ноември се оказва доста благодатен, ако ни се ходи на
Коментари Харесай

Най-очакваните кинопремиери за ноември

Ноември се оказва много плодороден, в случай че ни се върви на кино. Освен някои от дълго чаканите кинозаглавия на годината, ни чакат два български кино лентата, както и няколко европейски, които заслужават внимание. Ето какво ни хвана окото.

" Добрият водач "

Иван е таксиметров водач в един от известните курорти на Черноморието. Той се пробва да спести пари, с цел да може да замине при жена си и сина си във Финландия, и да поправи грешките от предишното. За да припечели по-бързо обаче, се забърква в неприятности. Това е първият игрален филм на документалиста Тонислав Христов, който тук се занимава с настоящите тематики за емиграцията, сложният живот в български села и изборите, които би трябвало да вършим в живота си. Участват Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Китодар Тодоров, Алма Пьойсте.

От 3 ноември

" Престъплението е мое "

Париж през 30-те години на предишния век. Мадлен е красива и амбициозна актриса, която обаче има един проблем - също по този начин е и бездарна. Скоро обаче ориста й ще се промени, когато е упрекната в убийството на прочут продуцент. С помощта на приятелката си Полин, която е адвокатка, Мадлен е оправдана, само че за сметка на това става известна и бързо стартира да натрупа дивидентите от това. Режисьорът е Франсоа Озон, а в основните функции са Надя Терешкевич, Ребека Мардър, Изабел Юпер, Андре Дюсолие, Фабрис Лукини.

От 3 ноември

" Алма и Оскар "

Потапяме се в артистичните кръгове на Европа при започване на ХХ век, с цел да забележим бурната любовна спекулация на грандамата на виенското общество Алма Малер и " ужасното дете " на виенската арт сцена Оскар Кокошка. Възприеман през днешния ден като един от най-великите художници експресионисти на XX в., Кокошка основава фамозната си творба " Булка напразно " с Алма като модел. В функциите са Емили Кокс, Бригите Карнер, Валентин Постлмайр, Антон декор Луке.

От 10 ноември

" Диада "

След " Доза благополучие " Яна Титова e подготвена и с втория си игрален филм, по който напълно скоро ще излезе и едноименната книга. Попадаме в света на 16-годишната Дида - момиче, което е съумяло да си сътвори лични правила за всичко и по този метод съумява да оцелява в дребния недодялан град, в който живее. Единственото, за което Дида мечтае, е да замине при майка си в Америка и да следва изобразяване там. Преди това обаче ще би трябвало да се изправи против действителността на живота си в България. Участват Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев.

От 10 ноември

" Капитан Марвел 2 "

Бри Ларсън се завръща като Карол Денвърс, по-позната като Капитан Марвел. Само че ще би трябвало да работи с две други дами. Едната е Моника Рамбоу (Тейона Парис) - дъщерята на нейната другарка и сътрудник водач Мария Рамбоу, а другата е Камала Кан (Иман Велани) - тийнейджърката мутант, за която Капитан Марвел е кумир и образец за подражателство. Трите би трябвало да схванат по какъв начин и за какво постоянно, когато употребяват силите си, си разменят физически местата. Ще могат да разчитат на Ник Фюри (Самюъл Л. Джаксън) за каквато и да било помощ, а в процеса ще схванат, че голяма заплаха е надвиснала над Земята.

От 10 ноември

" Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии "

Продължението на " Игрите на глада " в действителност споделя предисторията на жестокия президент на Панем Кориолан Сноу. Тук Кориолан (Том Блайт) е едвам 18-годишен правоприемник на в миналото авторитетна фамилия, който търси да затвърди мястото си в Капитол - столицата на тоталитарната страна Панем. Кориолан се окзва претрупан със задачата да бъде наставник на младата Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) - трибут от най-бедния Окръг 12 на империята. Тя ще се изправи против други младежи в жестоките и смъртоносни 10-и Игри на глада. Кориолан обаче се оказва измамен от страстите си. Ще забележим Виола Дейвис като разпоредителката на игрите Волумния, както и Питър Динклидж като основателя им Каска Хайботъм.

От 17 ноември

" Момичето от мочурището "

Кой не обича истории за скрито минало, което в един миг става ясно? Филмът на Нийл Бъргър е тъкмо подобен. Хелена води благополучен и спокоен живот със брачна половинка си и двете си дъщери. Докато в живота й не се появява татко й, за който тя от години твърди, че е мъртъв. Защото е пазила тайната на родителите си: татко й отвлича майка й като младеж и я държи в изолираност в мочурищата на Мичиган. А в този момент Хелена ще би трябвало да се изправи против предишното си, с цел да резервира бъдещето си. Участват Дейзи Ридли, Гарет Хедлънд, Бен Менделсън.

От 17 ноември

" Наполеон "

Ридли Скот е на път да ни накара да си представяме Наполеон с лицето на Хоакин Финикс по същия метод, по който ни беше предиздвикал да го ненавиждаме като Комод в " Гладиатор ". Финикс ще ни покаже френския император като боен, пълководец, упорит общественик, луд по обичаната си Жозефин, само че и като извънредно нерешителен човек. Което пък е нещо, което си заслужава да се види. Участват още Ванеса Кърби, Тахар Рахим, Людовин Сание, Бен Майлс.

От 24 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР