Нивата на антитела при COVID-19 намаляват по-бързо при мъжете, отколкото

...
Нивата на антитела при COVID-19 намаляват по-бързо при мъжете, отколкото
Коментари Харесай

Антителата срещу коронавируса намаляват по-бавно при жените

Нивата на антитела при COVID-19 понижават по-бързо при мъжете, в сравнение с при дамите, откри ново изследване, резултатите от което могат да имат последствия за създаването на ваксина против вируса, оповестява „ Гардиан “.

Проучването включва 308 преподаватели от университета в Страсбург, за които е доказано, че имат ковид , най-много с по-леки признаци на болестта. Нивото на другите антитела е измерено благодарение на три разнообразни теста два пъти за интервал от 172 дни.

Първото премерване посочило, че мъжете на възраст над 50 години и тези с показател на телесна маса над 25 имат най-високите равнища на антитела. Второ премерване посочило, че равнищата на антителата спадат повече при мъжете, в сравнение с при дамите, без значение от възрастта или показателя на телесна маса.

„ Нашите проучвания демонстрират, че мъжете дават по-силен отговор в острата фаза, изразен с по-високи равнища на антитела, само че че с течение на времето той понижава доста по-бързо, в сравнение с при дамите, където остава на доста по-стабилно равнище “, сподели Самира Фафи-Кремър.

Оливие Шварц, един от създателите на проучването, уточни, че спадът зависи от първичното равнище на антитела. “Ако равнището на антителата е по-високо, спадът ще бъде по-бърз, само че към момента не знаем тъкмо за какво ”, съобщи Шварц.

Сабра Клайн от университета “Джонс Хопкинс ” означи, че учените, работещи за създаването на имунизацията, би трябвало да проучват и съпоставят реакцията на мъжете и дамите към вируса с течение на времето, защото е допустимо мъжете да изгубят антитела след имунизацията.

„ Може да се наложи мъжете да си създадат друга ваксина, с цел да поддържат имунитет против вируса “, сподели Клайн.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР