Нито ръста на БВП ще е 2,9 процента и нито

...
Нито ръста на БВП ще е 2,9 процента и нито
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Актуализацията на бюджета е слон на глинени крака, трябва да се прекрои

Нито растежа на Брутният вътрешен продукт ще е 2,9 % и нито една организация не дава 1, 7. Инфлацията към този момент през май е 15, 6. Дори да вземем хармоничния показател - той отново е над 12. Дори догатките на Дянков за 14 % инфлация е оптимистичен. Тези прословути 25 стотинки от дълго време отпътуваха. Не може да сториш бюджет на погрешни прогнози. Най-страшното идва сред първо и второ четене. И ще стартира наддаване.

Всяка страна обича инфлацията, тъй като идват инфлационни пари-приходи. При нас идват 587 млн., а ни трябват над 1 милиарда единствено за пенсии. Ще ги вземат или от финансовите разноски или от тези три милиарда. Догодина ще ни трябват 3, 7 милиарда Ние обещаваме на пенсионерите, само че няма по какъв начин да се обезпечат.

Бюджетът би трябвало да се прекрои отначало.

Бившият обществен министър Христина Христова добави : - Сериозно се трансформира пенсионната политика. Ковид добавката е сума, а не принцип. Основният принцип - неговата пенсия да е според приноса на човек. Това е сериозен удар върху пенсионната система. Хората чакат тези антикризисни ограничения. Хората в другите страни от дълго време ги ползват. Има баланс, за който би трябвало да се внимава- не би трябвало да се помпа инфлацията, само че хората не би трябвало да останат без поддръжка. Мисля, че от 1 януари ще има нарастване на минималната работна заплата. Апелирам да има баланс на ограниченията. Компенсационните ограничения за ел. силата са положителни, само че от кое място ще дойдат парите за тях?! Между първо и второ четене ще стане огромно прекрояване на бюджета. Трябва да се търси баланс сред помощта за хората и за бизнеса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР