Нито една от партиите в Германия, които преговарят за коалиционно

...
Нито една от партиите в Германия, които преговарят за коалиционно
Коментари Харесай

Германските партии, преговарящи за "Ямайка", не искат бюджет на еврозоната, обявиха "Зелените"

Нито една от партиите в Германия, които договарят за съдружно държавно управление, не поддържа концепцията на френския президент Еманюел Макрон за основаване на обособен бюджет за еврозоната. Това заяви през днешния ден за " Ройтерс " договарящият от партията " Зелени " Райнхард Бютикофер, взел участие в траялата до късно нощес среща с представителите на консерваторите на канцлера Ангела Меркел (ХДС/ХСС) и либералите от Свободната демократическа партия (FDP), съобщи " Ройтерс ".

По думите на евродепутата Бютикофер " Зелените " поддържат предлагането за повече вложения в инфраструктурата, само че не са съгласни да има нов бюджет. " Нито една от участващите партии не поддържа бюджет на еврозоната ", уточни той, като добави, че партията му " напълно поддържа концепцията " в границите на сегашния бюджет на Европейски Съюз да се намерят способи за увеличение на вложенията в инфраструктурата.

Измежду немските партии, които се пробват да сформират коалиция, " Зелените " са най-големите поддръжници на концепциите на Макрон. Но изявлението на Бютикофер е удар по предлагането на френския президент да се сътвори бюджет от неколкостотин милиона евро на страните от еврозоната, с цел да стане по-неуязвима на разтърсвания единната европейска валута, разяснява " Ройтерс ".

Съпредседателят на " Зелените " Джем Йоздемир съобщи през днешния ден пред националното радио " Дойчландфунк ", че макар постигнатото единодушие да не се покачва държавният дълг до сключването на съглашение за тристранната коалиция би трябвало да се извърви още доста път. " Тъй като не всичко е контрактувано, още нищо не е дефинитивно контрактувано ", сподели той. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (177)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР