Нито един служител не иска да бъде привикан при шефа

...
Нито един служител не иска да бъде привикан при шефа
Коментари Харесай

Как се убеждава шеф да даде втори шанс

Нито един чиновник не желае да бъде привикан при шефа си и да чуе съдбовната фраза " уволнен си ". Да, този миг е извънредно противен, изключително когато това е била съвършената позиция в компанията, за която сте се борили години наред. Всички тези старания са били напразни, а в този момент всичко отначало, на друго място? Търсенето на нова подобаваща работа може да продължи месеци наред. И въпреки всичко има метод, с който всички тези страдания ще бъдат избегнати – просто би трябвало да помолите за втори късмет.

Като за начало не би трябвало да се примирявате със обстановката. Най-лесният метод е да кажете " да, няма проблем ", а по-късно да съберете нещата си и да си тръгнете. Задръжте страстите си. Помислете трезво и първо изслушайте причините на началника си. Не забравяйте да говорите умерено с постоянен звук.

След като го изслушате, насочете вниманието му към решаването на тези проблеми, които той акцентира като причини за уволнението ви. Предложете рационални решения и не забравяйте, че вие сте този, който би трябвало да направи някои отстъпки. Примерно да продължите да работите с удължено работно време или да поемете в допълнение планове.

Обяснете за какво се е стигнало до тази обстановка и се пробвайте да сведете до най-малко подозренията му, че неприятното ви показване е подбудено от непросветеност, а примерно от ниска мотивация или персонални проблеми. Заявете отговорно, че в бъдеще сходни случаи няма да съществуват и това е просто изключение.

Все отново от време на време се случва по този начин, че колкото и да убеждавате шефа си да не ви уволнява, това се случва. В подобен миг не реагирайте прочувствено и не казвайте нещо, за което по-късно ще съжалявате. Благодарете му за прекараното време дружно в службата и почтено се оттеглете.

Ако не получите втори късмет, не се отчайвайте, а разгледайте настоящите топ разгласи на Karieri.bg, в които постоянно може да откриете нещо, уместно за вас.

" Карин дом " търси Project Manager

KPMG търси Advisor, IT Risk & Compliance

Българска народна банка търси:
Експерт
Експерт в отдел " Методология и отчетност "

UNICEF Bulgaria търси Communication for Social Change Officer

HILL International Bulgaria търси:
Quality Manager
Production Manager
Company Manager
Purchasing Manager
Product Manager – Agriculture

Bilka Lifestyle търси Търговец – външни пазари (стажант)

Компания търси IT Manager

Още разгласи за работа можете да намерите на Karieri.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР