Нито един самолет Embraer от модела Legacy 600, на който

...
Нито един самолет Embraer от модела Legacy 600, на който
Коментари Харесай

"Вьорстка": Самолетът на Пригожин е един от най-безопасните в света

Нито един аероплан Embraer от модела Legacy 600, на който е пътувал създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин в сряда, не е претърпявал злополука в цялата история след основаването му, оповестява Telegram каналът " Вьорстка ", представен от организация „ Фокус ".

Самолети от този модел стартират да се доставят на клиенти през 2002 година. Производството им е спряно през 2015 година. За 13 години поточната линия са напуснали 177 машини, а в случай че се вземе поради модификацията на модела - Legacy 650 - общият брой на създадените самолети надвишава 300 броя. Според застрахователни брокери до момента са изведени от употреба единствено седем, останалите са във въздуха.

През 2006 година е регистриран случай с Legacy 600, само че той не е бил обвързван с механична щета. Тогава бизнес аероплан от този модел, летял на крейсерска височина, се сблъсква с Боинг 737-800 над бразилския щат Мато Гросо. Комисията за следствие на авиационни катастрофи заключава, че повода за нещастието е неточност на диспечърите.

Бизнес самолетът, употребен от Евгений Пригожин, е почнал да извършва полети през есента на 2007 година, т.е. към датата на злополуката е бил в употреба 15 години и половина.

Самолети от този модел по друго време са били употребявани и от някогашния общоприет шеф и акционер на PhosAgro Игор Антошин, някогашния народен представител от Държавната дума Ашот Йегизарян и някогашния президент на в миналото най-голямата застрахователна компания в Русия - " Росгосстрах " - Данил Хачатуров.

Ръководителят на групировката " Вагнер " Евгений Пригожин е умрял в самолетна злополука, заяви ТАСС. Бизнес аероплан с общо 10 души на борда се разруши в съветската Тверска област на 23 август, като всички пасажери са починали, заяви съветското министерство на изключителните обстановки, представено от ТАСС. В известието се споделя, че на борда на полета са били Евгений Пригожин и командирът на " Вагнер " Дмитрий Уткин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР