Нито един от 32-та отбора на Световното първенство в Катар

...
Нито един от 32-та отбора на Световното първенство в Катар
Коментари Харесай

Груповата фаза в Катар напомни за тази от САЩ ’94

Нито един от 32-та тима на Световното състезание в Катар не съумя да събере цялостен актив от 9 точки в груповата фаза на шампионата. Това не се беше случвало от Мондиал 1994 в Съединени американски щати.

Преди изиграването на третия кръг във всяка една група в Мондиал 2022 единствено три тима можеха да завършат първата фаза с оптималния вероятен брой точки. Това бяха настоящият международен първенец Франция, Бразилия и Португалия. Всички те обаче изгубиха последните си мачове от групите. “Петлите ” отстъпиха с 0:1 от Тунис, Камерун победи със същия резултат “Селесао ”, а “мореплавателите ” претърпяха ообрат за 1:2 от Южна Корея. Така с максимален брой точки в груповата фаза приключиха Нидерландия, Англия и Мароко с по 7.

От друга страна, два отбора не взеха нито една точка в шампионата. Това са домакините от Катар, както и Канада, като дружно те имат единствено загуби в участията си на Мондиали. За арабите това беше дебют на сходен шампионат, а “кленовите листа ” едвам за повторно играха на Световно състезание по-късно през 1986-а.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР