Нито един депутат от БСП за България - включително лидерът

...
Нито един депутат от БСП за България - включително лидерът
Коментари Харесай

БСП опразни банките, Костадинов обърна гръб на минутата мълчание в памет на жертвите на комунизма

Нито един народен представител от " Българска социалистическа партия за България " - в това число водачът Корнелия Нинова - не остана в пленарната зала по време на едноминутното безмълвие в памет на жертвите на комунистическия режим в България.

Въпреки че множеството депутати от " Възраждане " се включиха в символичния жест точно на 1 февруари - ръководителят на партията Костадин Костадинов реши да напусне залата сега, в който процедурата беше поискана от Никола Минчев и беше позволена от председателстващия Йордан Цонев.

" Доколкото и различен път, когато има единодушие в залата сме го правили, разгласявам минута безмълвие в памет на жертвите на комунизма ", сподели Цонев тъкмо до момента в който камерите на Българска национална телевизия посочваха гърба на Костадинов, напускащ през десния излаз.

Преди това той изнесе над 10-минутна тирада, в която не загатна нито дума за жертвите на комунизма - вместо това хвърли обвинявания в " тирания " против съперниците на референдума против еврото, които назова " дребна софийска коалицийка ". Думите му предизвикаха Никола Минчев да му върне жеста, като назова " Възраждане " - " дребната съветска коалицийка ".

Цялото ляво крило, непокътнато за Българска социалистическа партия, беше опразнено демонстративно - за следващ път партията дава сигнал, че отхвърля да осъди зверствата на предшествениците си от Българска комунистическа партия, наложили с прелом комунистическия режим, разгласен за незаконен със закон от 2000 година

Депутатите от Българска социалистическа партия отсъстваха и при трите заявления на ГЕРБ, " Демократична България " и Движението за права и свободи, чиито представители Румен Христов, Людмила Илиева и Станислав Атанасов осъдиха закононарушенията на комунизма.

Председателят на Съюз на демократичните сили Христов назова изтезанията от 1 февруари 1945 година " началото на унищожаването на цвета на нацията, с цел да могат руските окупатори и нашите комунисти да открият елементарно своя режим, да избиват почтени, да лишават имуществото им и да постановат нов ред на гнет и боязън ".

Той обърна внимание и на насилието против българските турци с изселването им и насилствената промяна на майчините им имена в интервала, който Българска комунистическа партия афишира за " Възродителен процес`.

" България потъна в беззакония, принуждение и всеобщи убийства, чийто отблъскващ опит да им се придаде привидна легитимност бе така наречен Народен съд. Само жаждата за отплата, а не правото произнасяше присъди. Той осъди българския народ на комунистическа тирания за десетилетия напред ", сподели депутатът от Демократична България Людмила Илиева.

" Смъртните присъди на 1 февруари 1945 година с доста предшестват Парижкия кротичък контракт, подписан през 1947 година - те са изпълнени по така наречен Московско помирение и няма никакво подозрение, че българската върхушка се престарава в това да се отърве от политическите си съперници ", сподели Анастасов от Движение за права и свободи, който цитира данните за насилственото изселвване на над 360 000 български мюсюлмани и подлагането на насилствена асимилация на съвсем 1 млн. души.

" Целта е да разобличим всеки режим, който се пробва в името на саморазправата с неуместните, да търси способи да ги в профил - било физически, с изселване или да ги принуди да мълчат ", сподели Анастасов от трибуната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР