Ниското ниво на антителата в кръвта ти няколко месеца след

...
Ниското ниво на антителата в кръвта ти няколко месеца след
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: След ваксинация, дори при спад на антителата, човек пак е предпазен

Ниското равнище на антителата в кръвта ти няколко месеца след преболедуване или имунизация не значи, че към този момент не си защитен. След имунизация, даже при спад на антителата, човек отново е защитен от вируса. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по време на онлайн лекция на тематика " Ваксини, имунизации - от главните правила към новите разработки ".

Според него до края на лятото може да имаме 1-2 милиона имунизирани. По думите му известните разновидности на COVID-19 не пречат на имунизацията.

" Кръв от имунизирани убива английския вид, сподели още той. - Пандемията от ковид образно сподели на света какъв би бил живота ни, в случай че нямаше ваксини. Постоянно щяхме да носим маски, да се децинфекцираме и изолираме. "

Кантарджев бе безапелационен, че имунизацията против ковид никога няма да е нездравословна, само че може да не е доста ефикасна.

" В Европа няма да се допусне ваксина, която ще провокира нежелани реакции ", твърди той.

" Колкото е по-опасен и гибелен един бацил, толкоз той е антигенно непосредствен. Тоест, когато микробът е доста гибелен, към него се прави относително елементарно ваксина. Колкото микроорганизмът е по-слабо гибелен, толкова е по-генетично хетерогенен ", сподели още професорът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР