Нискотарифната авиокомпания Ryanair може да възобнови някои полети до Украйна

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair може да възобнови някои полети до Украйна
Коментари Харесай

Авиокомпания може да възобнови полетите до Украйна до края на годината

Нискотарифната самолетна компания Ryanair може да възобнови някои полети до Украйна преди края на настоящата година. „ Обмисляме два проекта: единият, когато войната завърши и всичко се отвори в границите на един до два дни. И вторият – най-вероятният, съгласно който можем да планираме дребен брой полети в края на тази година ", сподели Майкъл О'Лиъри, изпълнителен шеф на самолетната компания, в изявление за Интерфакс-Украйна.

Той направи прилика с Израел, която непрестанно е под опасност от ракети, само че авиацията работи. „ Самолети кацат всеки ден в Тел Авив, който е единствено на 10 минути от Западния бряг, откъдето се изстрелват ракетите. Беше несъмнено, че е безвредно да се лети и те (бел. ред. локалните управляващи - УНИАН) ще могат да защитят гражданските полети. Затова не виждам причина да не можем да върнем полетите до Украйна ", изясни изпълнителният диретор на Ryanair.
В същото време той уточни, че Министерството на възобновяване работи за обновяване на някои полети до Киев и Лвов в края на тази година, само че Украйна би трябвало да потвърди, че е безвредно за нискотарифната самолетна компания да извършва тези полети. О'Лиъри уточни, че в случай че Украйна не убеди Европейската организация за авиационна сигурност и застрахователните компании, че полетите са безвредни, тогава те няма да бъдат обновени.

На 19 април основният изпълнителен шеф на Ryanair Holdings Plc Майкъл О'Лиъри сподели, че компанията е подготвена бързо да възобнови активността си в Украйна, откакто въздушното пространство бъде отворено още веднъж. Според него нискотарифната самолетна компания възнамерява да пусне 30 линии и да разположи няколко бази в границите на 12 месеца след завръщането си.

От своя страна Европейската организация за сигурност на аеронавигацията счита, че рестриктивните мерки за полети в небето над Украйна ще останат в действие до 2029 година В същото време представители на Ukraterse обявиха, че въздушното пространство ще бъде отворено незабавно след края на войната.

Според О'Лиъри разполагането на самолети в огромните европейски градове, които да обслужват украинските летища, ще отнеме до шест седмици.

" Всички те ще бъдат в един и същи ден. Но главните градове, с които считаме да стартираме, явно ще бъдат Варшава, Краков, Берлин, Франкфурт, Милано, Рим, Лондон, Брюксел, Амстердам и Париж. Така че това са всички съществени градове. И защото имаме самолети, основани в тези градове, можем просто да разположим тези самолети, с цел да обслужват Киев и Лвов ", заключи О'Лиъри.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР