,,Нищо не бланираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме

...
,,Нищо не бланираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме
Коментари Харесай

Борисов: НЗОК няма да остане без бюджет

,,Нищо не бланираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в комисия, с цел да можем да питаме в зала за новите клиничите пътеки, нови лечебни заведения, новите действия, както и за публичните поръчки. На премиера Денков мога да му кажа, че управлеието на София бе такова през последните дни, че то заплашва публичното здраве``. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народно събрание.

Всеки да си поеме отговорност за случките, сподели той на въпрос дали президентът има право да си наложи несъгласие или не на бюджета.

" Асен Василев в последната седмица направи доста корекции на бюджета с нашите специалисти и това е в вярната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подсилен. В тази некоалиция имаме ясна спогодба - значимите тематики да се разискват и по-късно да се вкарват в зала. Има земи, които не могат да се употребяват за нищо, само че плодородните земи, които са ни толкоз значими - не могат да се разпродават ", отсече той.

На въпроса дали от ГЕРБ считат, че Денков не се оправя като министър председател, както счита Делян Пеевски, той отговори:,,Оставете тези момчета да се оправят.``

,,Отговарям за ГЕРБ, другите партии дават отговор за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не желаят министри в тази сглобка``, сподели той.

По думите му Парламентът би трябвало да прави закони.

,,Тази седмица и другата би трябвало да сме доста монолитни, с цел да банкет бюджета и за измененията в Конституцията``, съобщи Борисов.

Той разкри, че е упълномощил на ГЕРБ да създадат план, в случай че поради атмосферни условия нямаме ток или вода - сдруженията или да връщат пари или да бъдат глобени.

,,Падналите дървета в София и заледените тротоари са смяната в София. 20 см сняг не са апокалипсис. Не е мъчно с резачката да минеш и след това да се вдигнат дърветата``, изясни водачът на ГЕРБ.

По отношение на въпроса за какво към момента няма колационно съглашение, Борисов съобщи, че нащата се случват постепенно.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР