Нишан Джингозян е основател на Български център за социална интеграция

...
Нишан Джингозян е основател на Български център за социална интеграция
Коментари Харесай

Много важна информация за хилядите българи в Лондон

Нишан Джингозян е създател на Български център за обществена интеграция и просвета, Лондон и Източноевропейски конгрес, Великобритания-платформа на 45 организации подкрепящи жителите на Европейски Съюз във Англия.

Г-н Джингозян е чиновник в кметство Брент - регион в Лондон с огромна българска общественост и дава отговор за стратегии за обществена интеграция.

Член на работна група към Foreign and Commonwealth и PES Migration and Integration network.

Ето какво споделя Джингозян, представен от "Новини Лондон ".

- Кризата с COVID-19 остави на назад във времето акцията за регистрация на жителите на Европейски Съюз във Англия по схемата за Статут на уседналост. Към кого да се обръщат българските жители в Лондон, в случай че имат въпроси по тази скица?
- За страдание това е реалност, само че също по този начин бих желал да припомня на всеки, че това е обвързване на всеки жител на Република България, живеещ в Обединеното кралство. Независимо от рецесията с COVID-19, всеки, който желае да остане и живее във Англия, наложително би трябвало да кандидатства по тази скица.

- Има ли организации, които към момента оказват практическа помощ при попълване на документите?
- Моят съвет към всеки, който се нуждае от информация е първо да се обърне към кметството по местоживеене. Всяко локално кметство разполага с екип, който ще отговори на въпросите Ви.

Друг източник на информация е EU Londoners Hub , който бе основан и поддържан от екипа на кмета на Лондон, господин Садик Кан. На страниците на този виртуален хъб, ще намерете информация на български език за цялата процедура.

В Енфийлд, регион с доста огромна българска общественост, за жалост заради рецесията с COVID-19, бяха прекратени изнесените осведомителни срещи с жители на Европейски Съюз, които се организираха в библиотеките в Енфийлд. Ако живеете в Енфийлд и имате въпроси, апелирам посетете https://new.enfield.gov.uk/services/your-council/enfield-and-brexit/

"Settled " е организация, която е финансирана и оторизирана от Хоум офис да дава информация и практическа помощ при кандидатсване по схемата за Статут на уседналост. Ако имате въпроси към тях, апелирам свържете се с тях на https://www.settled.org.uk. Страницата е преведeна и на български език.

Страницата на Посолство на Република България в Лондон, също дава информация -
BREXIT – Embassy of the Republic of Bulgaria, London

Страницата на Български център за обществена интеграция и просвета във Facebook, също дава информация за схемата за Статут на уседналост - Bulgarian Centre for Social Integration and Culture

- Местните избори в Лондон бяха отсрочени заради рецесията с COVID-19. Какво е належащо да създадат българите в Лондон? Необходимо ли е да се записват?
-Моят съвет към всеки български жители във Англия е да се регистира на Register to vote

Регистрацията ще удостовери Вашето местоживеене, ще увеличи кредитният Ви рейтинт. Това е извънредно значимо, още повече в изискванията на кризатата сега.

Голяма част от българите, най-малко тези, които са самонаети лица, няма да имат приходи за известно време. Това ще се отрази на Вашият кредитен рейтинг. Една от опциите да поддържете Вашият кредитен рейтинг е да сте регистирани и локалното кметство да знае, че Вие разполагате с непрекъснат адрес.

Това е също опция да имате достъп до редица услуги предлагани от локалните кметства. Бих желал да припомня на всички, които изпитват финансови усложнения сега. Локалните кметства разполагат с безвъзмездни купони за храна, които се издават на нуждаещи се.

Моля обърнете се към Вашето кметство или посетете този уебсайт с цел да идентифицирате най-близкият център, който може да Ви помогне.

Ако нямате достъп до интернет, апелирам обадете се на този телефонен номер - Community Heart London on 020 8807 2228

Ако останете без жилище, това са две от организациите, които биха могли да Ви оказват помощ:

St Mungos Homeless Housin g - https://www.mungos.org/

Shelter – Homelessness Advice Tel: 0808 800 4444 / Shelter - The housing and homelessness charity

- Повечето от организациите във Англия минават на нов режим на работа. Услугите ще се оферират отдалечено, он-лайн. Предвиждате ли някакви осведомителни семинари, които да дават отговор на въпроси на българите в Лондон?
- Източноевропейският конгрес, който създадохме взаимно с European Movement - най-голямата организация във Англия, която поддържа жителите на Европейски Съюз, започваме нова самодейност. Това е организация, която разполага със 126 местни групи на територията на цяла Англия.

Съвместно с тях започваме нова самодейност - Euro Cafe - това ще бъдат виртуални срещи с представители на тези организации, местни кметства и специалисти, на които ще се опитаме да отговорим на въпросите Ви.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР