Нисан (Nissan Motor) очаква да отчете чиста загуба между 85

...
Нисан (Nissan Motor) очаква да отчете чиста загуба между 85
Коментари Харесай

Нисан очаква годишна загуба до 95 милиарда йени заради COVID-19

Нисан (Nissan Motor) чака да регистрира чиста загуба сред 85 милиарда и 95 милиарда йени (793милиона - 886 милиона долара) за миналата финансова година поради икономическите последствия от пандемията от ковид, съобщи ДПА.

През февруари Нисан, в който Рено(Renault) държи дял от 43,3 %, очакваше чиста облага от 65 милиарда йени за финансовата година, завършила на 31 март.

Вторият по величина японски автомобилостроител евентуално ще регистрира също по този начин оперативна загуба от 35 до 45 милиарда йени за обсъждания интервал, се показва в известие на компанията.

Нисан праща в отпуск 15 000 чиновници поради пандемията

Нисан показва, че представянето на компанията е такова поради последствията от пандемията от ковид.

Още преди COVID-19 да засегне продажбите Нисан доста понижи през февруари упованията за облагата си поради внезапния спад на продажбите в Северна Америка.

Нисан минава през сложен интервал на фона на потъващите облаги след ареста на ръководителя на съвета на шефовете Корлос Гон в Токио през ноември 2018 година. Той бе упрекнат за корист с доверие и подправяне на финансови документи, с цел да показа по-нисък приход. Гон прекара общо 130 дни в изискванията на арест в Япония и отхвърля обвиняванията. Има три поданства - ливанско, френско и бразилско. В края на декември избяга в Ливан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР