НИМХ прекрати протеста си и прогнозите за времето за медиите

...
НИМХ прекрати протеста си и прогнозите за времето за медиите
Коментари Харесай

НИМХ прекрати протеста си, опасяват се, че започват да го политизират

НИМХ приключи митинга си и прогнозите за времето за медиите към този момент са възобновени, разгласи пред Българска национална телевизия шефът на института проф. Христомир Брънзов. Причината е, по думите му, че митингът им стартира да се политизира.

Малко преди този момент депутатите взеха решение посредством промени в Закона за водите институтът да премине към екоминистерството. В пленарната зала срещу прехвърлянето се изрекоха от ГЕРБ. Според Красимир Вълчев преместването на института е отмъщението от страна просветното министерство поради напускането на Института от Българска академия на науките преди няколко години.

Според министъра на екологията Борислав Сандов обаче мястото му е точно в неговото министерство, защото то се възползва в най-голяма степен от проучванията му.

От Национален институт по метеорология и хидрология взеха решение да продължат протестната си подготвеност, до момента в който не се одобряват и членовете в закона, свързани с автономията им.

„ Ние не сме съгласни с това, само че в последна сметка законът си е закон и той важи за всички. В момента тук се събира групата, която координира процесите, с цел да видя какво са решили, само че мисля, че това е - законите би трябвало да се съблюдават. Вече каква форма на митинг ще подхващат, това го вземат решение хората, колектива. Не е в моите права “, разяснява шефът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР