НИМХ издаде жълт и оранжев код за обилни снеговалежи и

...
НИМХ издаде жълт и оранжев код за обилни снеговалежи и
Коментари Харесай

Обилният снеговалеж предизвика проблеми по пътищата

НИМХ издаде жълт и оранжев код за значителни снеговалежи и формиране на снежна завивка. Предупреждението важи за Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив.

Извършват се обработки със смеси против замръзване във всички региони на София по трасетата на градския превоз. Към момента градският превоз се движи при зимни условия и извършва нормалните си направления.

Тирове закъсаха по пътя Варвара – Велинград. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик оповестиха, че в късния следобяд се е обърнал в канавката камион с дърва, движещ се по пътя Ракитово-Цигов чарк. За благополучие няма данни за потърпевши хора.

Временно е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли с тегло над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Варвара – Велинград и Батак – Доспат заради изобилен снеговалеж.

Въвежда се наложително придвижване с вериги на тежкотоварни коли по пътя Кюстендил – Перник.

Временно е лимитирано и придвижването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево“ в двете направления за камиони над 12 тона поради снегопочистване на територията на Северна Македония.

От полицията умоляват водачите да карат на територията на цялата област с нараснало внимание, с по-ниска от позволената скорост, с механически изправни коли.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР