Никоя страна, включително Русия, не може да забрани или да

...
Никоя страна, включително Русия, не може да забрани или да
Коментари Харесай

Белият Дом: Никой няма право на вето върху помощта, която САЩ предоставят на Украйна

Никоя страна, в това число Русия, не може да забрани или да наложи несъгласие на помощта за защита, предоставена от Съединените щати, както и от други страни, на Украйна.Това съобщи в четвъртък по време на телефонен брифинг координаторът на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, съобщи сътрудник на Укринформ.

" Съединените щати ще продължат да дават отбранителна поддръжка на Украйна и ние ще го създадем, както споделих за оръжията, в директна консултация с украинците. Никой няма право да постанова несъгласие на това, което Съединени американски щати дава на Украйна “, акцентира представителят на Белия дом.

Според него Съединените щати желаят да са сигурни, че Украйна има задоволително от всичко, с цел да се отбрани от заканите, които са надвиснали над нея и се трансформират с времето. В същото време, акцентира Кърби, Вашингтон не е заинтригуван от ескалация на войната и превръщането й в борба сред Съединени американски щати и Русия, от което, съгласно него, не са заинтригувани и самите украинци.

Говорителят на Белия дом също отхвърли като безсмислени изказванията на Путин, че Русия към този момент е във война със Съединени американски щати и НАТО. Според него в тази ситуация става дума за " нахлуването на Русия в Украйна, приказваме за жестокостта на Руската федерация към украинския народ “.

Кърби също означи, че Съединени американски щати преди този момент са заели позиция за отбягване на ненужна ескалация. " И ние ще продължим да вършим това, само че никой няма право да постанова несъгласие на това, което предоставяме на Украйна, в това число и Руската федерация “, акцентира представителят на американската администрация.

По време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон в сряда администрацията на Съединени американски щати разгласи солиден пакет от помощ за защитата на стойност съвсем 2 милиарда $, който включва, наред с други неща, съвременни системи за противовъздушна и противоракетна защита " Пейтриът “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР