Никой родител не си мечтае да отглежда разглезено дете. Понякога

...
Никой родител не си мечтае да отглежда разглезено дете. Понякога
Коментари Харесай

12 признака на разглезеното дете

Никой родител не си мечтае да отглежда капризно дете. Понякога обаче желанието да осигурим най-хубавото на децата си и да създадем живота им допустимо най-лесен и прелестен ни изиграва доста неприятна смешка. Прекрачват се границите на положителното образование и в следствие се снабдявам с хленчещо и капризно дете, привикнало постоянно да получава това, което желае.

Разглезеното дете се отличава с няколко съществени характерности, които елементарно могат да бъдат видяни, стига да се опитате да погледнете на обстановката в профил. Според учените явните признаци на разглезеност, за които би трябвало доста да внимаваме, са:

7. Детето има ниско самочувствие и е несигурно в себе си.

Искало ли ви се е да покажете на детето си, че е особено и да накарате всички да се гордеят с достиженията му? А да бъдете супергерой, който да отстрани всички компликации пред детето ви в живота? Психолозите са уверени, че когато родителите се държат по този метод, понижават самоувереността у детето си, лишават му опцията да прави неточности и да се учи от тях, пречат му да се оправя единствено с провокациите и да преодолява компликациите. Разглезените деца не знаят по какъв начин да работят в действителния живот и не знаят какво да вършат, когато се изправят пред тестване. Всичко това води до ниско самочувствие и нерешителност.

8. Детето е окупирало цялото ви свободно време.

Разглезеното дете е мощно подвластно от членовете на фамилията си. Обикновено е в центъра на вниманието и е главен източник за щастието на родителите си. Важно е да обръщате внимание на децата си, само че не и да порастват с чувството, че са центърът на Вселената. Децата би трябвало да знаят, че родителите имат своите потребности, както е нужда от персонално пространство и време. Ако животът на фамилията е напълно зависещ на желанията на децата, това е сигурен знак, че са капризни.

9. Детето не демонстрира почитание към престижите и се кара с възрастните.

Виждали ли сте родители, които имат непрекъснатото предпочитание да пазят децата си, да ги защищават от всичко и да пазят ползите им непременно, в случай че някой дръзне да ги упрекна или да им направи забележка? От една страна, това е натурален наставнически инстинкт, само че в случай че родителите не желаят да чуят друга позиция – да вземем за пример на забъркано друго дете или на учителя, а са изцяло уверени, че тяхното отроче е право, това не приказва добре за възпитанието. Освен това по този метод детето привиква, че в живота всичко ще му се разминава, тъй като то просто в никакъв случай не е отговорно за нищо.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР