Никой няма да получи по-малко пари от това, което е

...
Никой няма да получи по-малко пари от това, което е
Коментари Харесай

Мика Зайкова за пенсиите: Никой няма да бъде ощетен, добавката от 50 лева остава |

Никой няма да получи по-малко пари от това, което е получавал до момента. Добавката от 50 лв. остава, заяви икономистът Мика Зайкова по Българска национална телевизия на въпрос дали пенсионерите ще бъдат ощетени следващата година.

Според нея пенсионната система в България е мощно дебалансирана. От 2,044 млн. пенсионери 1.5 милиона взимат минималната пенсия, означи тя и добави:

„ Ще би трябвало да изправим първия дирек. Трябва да се направи един разбор и да се види по какъв начин ще се отрази междинният приход и до 2024 година би трябвало да стигне до 1.50 от настоящия ".

Според нея на втория финансов дирек „ би трябвало да му се даде малко независимост “, а на пенсионно-осигурителните сдружения да се разреши да вършат по-рискови интервенции.

Зайкова посочи, че промяната в системата може да продължи и в друга посока: " Постепенно може осигурителната вноска да пораства. България е единствената страна с разходно-капитална система в Европейски Съюз ".

На въпрос какъв би трябвало да бъде бюджета за 2022 г. икономистът заяви: „ Реален - че разполагаме с такива средства. И ефикасен - да не се краде. В рамките на 4 година сивата стопанска система да слезе на ниски равнища “.

Според нея даже бюджетът да е първата пречка на кабинета на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ, в Народното събрание ще има хора като „ господин Ганев, Каримански, и в случай че държавното управление предложи нещо, което не е вярно, те ще го поправят “.

Зайкова означи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи също имат положителни експерти, като „ разчита на техния разсъдък “, че ще преценяват напълно правилно това, което се предлага: " Или най-малко, в случай че те имат нещо срещу, ще бъдат задоволително аргументирани. Мислите ли, че един Хасан Адемов ще изкриви обществената политика? "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР