Никой не знае какво е химичното съдържание на този продукт,

...
Никой не знае какво е химичното съдържание на този продукт,
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Хлорен диоксид има и във водата на басейните, но никой не я пие |

„ Никой не знае какво е химичното наличие на този артикул, само че в случай че приемем, че е хлорен диоксид, би трябвало да сме деликатни с химическата номенклатура “, предупреди по bTV проф. Георги Момеков – ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

Коментарът му е по за което стана известно от следствие на bTV.

„ Хлорният диоксид не е еднакъв с белината, която използваме у дома, само че крайният резултат е еднакъв – белината съдържа разтвори на натриев хипохлорид, хлорният диоксид е съединяване на хлора в четвърта степен на окисление на воден разтвор. Едновременно се окислява и редуцира и дава примес от хлорид и хлорад ", изясни фармакологът и добави, че хлорен диоксид има и във водата в басейните, само че никой не я пие.

По думите му обаче при дезинфектанта концентрацията, която се изисква, за да убива патогени, е несъвместима с човешкото тяло.

„ Когато човек пие хлорирана вода в тялото му хлорно съдържащите се съединения попадат под формата на хлорид и хлорад. Никой до момента не е употребявал през устата подобни съединения при индивида в такива дози. Последователите на тази вяра ще разберат какви са здравните резултати “, разяснява той в отговор на въпрос какви ще са последствията и добави: " Когато мога да си обясня едно събитие с дивотия, в никакъв случай не бих търсил други аргументи, тези хора са безусловно невменяеми. "

По думите на фармаколога става дума за мощен окислител, който нервира гастроинтестиналния тракт, може да докара до нарушена функционалност на щитовидната жлеза, а в дългосрочен може да се чака тези хора " да страдат от исхемия - недостатъчно снабдяване на О2 до тъкани и органи. "

Според него би трябвало да има сериозен надзор върху сходни групи и изявления в обществените мрежи, само че у нас подобен липсва.

„ Едно е да поддържаме теорията, че фармацевтичните компании печелят пари и Земята е плоска, и напълно друго е, когато се стига до рискови държания “, коментира и психологът проф. Маргарита Бакрачева. „ При нефилтрирането на информация, когато човек направи избор, той към този момент го поддържа. Когато не е проявено сериозно мислене, още повече се търси едностранно информация единствено в поддръжка на изказванието и е мъчно да оборим някой, който към този момент е заел тази позиция “, изясни тя.

" Тези две години видяхме такива неща, че към този момент не се учудвам на нищо. " Гуруто " на този лековит способ, както видяхме от репортажа, употребява думата " ваксинирвам ". Значи всеки би трябвало самичък да си " преценява " дали да се " ваксинирва " или " хлорирва ". Препарат, който е за стерилизация на повърхности и даже не се поставя по кожата, не си го слагайте в устата ", посъветва проф. Георги Момеков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР