Никой не печели от войната между институциите, особено между изпълнителната

...
Никой не печели от войната между институциите, особено между изпълнителната
Коментари Харесай

Милен Матеев, ПП: В четворна коалиция законопроектите много трудно стигат до НС

" Никой не печели от войната сред институциите, изключително сред изпълнителната и правосъдната власт. Аз обаче не бих споделил, че става дума за война сред държавно управление и прокуратура, а за война сред обществото, което чака правдивост и прокурата, която отхвърля да организира съответните дейности ", съобщи пред бТВ ръководителят на правната комисия в Народно събрание Милен Матеев, народен представител от Политическа партия.

По думите му, отводът на съда да се произнесе по арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова е " стеснителен ", както и, че актовете на прокурорите не подлежат на надзор.

" Тази безспорна власт на прокуратурата би трябвало да бъде лимитирана и сложена под правосъден надзор. Тя неглижира доказателствата, които и бяха предоставени, тя остави проверяващите да стоят пред вратата, до момента в който обсъждаше с юриста доказателствата ", разяснява Матеев.

" В продължение на година прокуратурата не дава отговор на обществото и по тази причина се постанова да се търсят заобикалящи прокуратурата способи и това е доста неприятно. Единственият позитив е, че още веднъж се разшумя към случая с изказванията на Божков за подкупи и загубата на 560 милиона за хазната ", добави той.

Според него, обществото разчита на Европейската прокуратура да свърши работата на българската, тъй като не вижда дейности от нейна страна.

" Съдебната промяна закъснява по отношение на упованията на хората, само че в една четворна коалиция един законопроект доста мъчно стига до Народно събрание. Но сега се работи по законопроекти свързани със правосъдната промяна, някои от тях са във крайна фаза, като да вземем за пример този за профилираното правораздаване ", сподели Матеев.

" Предполагам, че доста скоро ще бъде импортиран и плана за преобразуването на КПКОНПИ, чакаме и промени в Наказателен кодекс, посредством които да влияем върху прокуратурата ", предвижда ръководителят на правната комисия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР