Никой не обича да дава парите си за проблеми, които

...
Никой не обича да дава парите си за проблеми, които
Коментари Харесай

5 лоши навика зад волана, които ви струват скъпо

Никой не обича да дава парите си за проблеми, които е можело да бъдат избегнати. Особено когато става въпрос за главния му метод на напредване – автомобилът. Независимо за какъв автомобил става дума, сигурно има задоволително неща, за които да плащате. Но множеството хора се оказват с несъразмерни разноски по автомобила си поради нещата, които вършат или по-важното, поради нещата, които не вършат.

Спестяването на пари е от решаващо значение, по тази причина дано хвърлим светлина върху 5 неприятни навика при шофиране, които могат да ви костват скъпо. Всеки един от тези привички не е въпрос, който би трябвало просто да се отхвърли. Ако го извършите е единствено въпрос на време да се окаже, че плащате за проблеми, които могат да бъдат избегнати.

Пренебрегване на поддръжката на автомобила

Едно от най-лошите неща, които водачите вършат е да си основат нездравословния табиет да не се грижат вярно за своят автомобил. Не е загадка, че за някои може да е много елементарно да подценен някои неща, които поддържат безпроблемната работа на вашия автомобил. Като да вземем за пример да ревизират постоянно гумите или да се уверят, че промяната на маслото е планувана в точния момент. Но значимостта на инспекциите и други на пръв взор обикновени, само че в последна сметка нужни привички за поддръжка на автомобила става напълно ясна, когато се вземе поради какво може да ви коства това.

Ако не сте наясно с нещата, това може да се отрази на разходът на гориво и да ви накара да плащате повече на бензиностанцията. Трябва да се вземе поради и факторът изхабяване. Ако не сменяте маслото в точния момент или не поддържате гумите си задоволително твърди, автомобилът може да се нуждае от нови елементи и поправки, с цел да компенсира неналичието на поддръжка, което води до огромни сметки за поправки. При избрани условия е допустима цялостна и щета на мотора. Ако желаете да спестите от поправки и гориво, постоянната поддръжка е от решаващо значение.

Рязко прекъсване

Автомобилите са конструирани по този начин, че при нужда да стопират бързо. Поради това, когато натиснете педала на спирачката, с цел да предотврати произшествие. Но не е добра концепция да придобиете навика да спирате ненадейно или внезапно. Това мощно утежнява положението на окачването и спирачните накладки. Това води до честа нужда от закупуване на аварийни елементи и възнаграждение на експерт за монтажа.

Освен, че се стига до скъпи пътувания до механика, методът, по който спирате до момента в който шофирате може да повлияе и на метода, по който автомобилът изразходва гориво. Ако шофирате бързо или следвате някого и сте принудени да натискате педала на спирачката, в последна сметка ще би трябвало да ускорите, с цел да компенсирате изгубената инерция. По този метод изразходвате повече гориво, в сравнение с в случай че спирате с обикновено движение. Всъщност внезапното прекъсване има капацитета да повреди автомобила и да ошушка портфейла ви. Това би трябвало да е задоволително за всеки, с цел да приключи неприятните си спирачни привички.

Пренасяне на прекалено много товар

Ако в миналото сте пътували с кола из страната или сте се отправяли на лятно странствуване, евентуално сте наясно, че средностатистическият автомобил сигурно може да понесе забележителен товар от багаж и такъми. Но това не е гратис или без жертви. Всъщност шофирането с цялата тази спомагателна маса освен изразходва доста гориво, само че и натоварва автомобила ви като цяло.

Претоварването на автомобила натоварва мотора, окачването и спирачките повече от нормалното. Не единствено това, наднорменото тегло може да докара до по-голям разход на гориво. Това значи по-големи разноски за поддръжка и повече пътувания до бензиностанцията за зареждане с гориво.

Независимо дали се подготвяте за идващото си къмпингуване или пренасяте всички движимости в новия ви апартамент, най-добре е да сведете тези инициативи до най-малко.

Агресивно шофиране

Агресивното шофиране включва редица дейности, като превишаване на скоростта и внезапно ускорение. Подобни практики натоварват мотора и понижават успеваемостта му. Рязкото ускорение по светофарите и по автомагистралите в допълнение усилва разхода на гориво, което води до увеличение на разноските за гориво. Приемането на този безреден модел на държание зад кормилото също по този начин ускорява износването на съществени неща като гуми, спирачки и други съставни елементи на автомобила. Това води до по-високи разноски за поддръжка и понижаване на продължителността на живота на автомобила.

Съществува и фактът, че сходни маневри могат да усилят вероятността от попадане в произшествие, което води до евентуални правосъдни такси, огромни сметки за ремонт и възможни съглашения. По-добре е да спрете тези привички по-скоро рано, в сравнение с късно, тъй като съществуването на история на сходни дейности може да усили застрахователните награди, което ще коства на потребителите повече. Като оставим настрани очевидните рискове за сигурността, ясно е, че този метод на шофиране има доста финансово влияние върху тези притежателите на автомобил.

Харчене на прекалено много пари за гориво

Независимо дали го осъзнавате, или не, може би не прилагате най-хубавите практики във връзка с разхода за гориво на вашия автомобил. Някои неприятни привички включват игнориране на признака на лампата на таблото и шофиране съвсем без гориво. Това може да докара до задръстване на горивния филтър или на горивната помпа. Или даже до щета доста по-рано от предстоящото, като всяко от тези тествания коства забележителна сума пари за отстраняването ѝ.

Трябва също по този начин да внимавате по какъв начин зареждате гориво. Може да е елементарно да спрете до най-близката бензиностанция, да платите каквато и да е цена и да продължите. Но има няколко метода да намалите разноските си за гориво. Понякога хората влагат в горива с добавки. Това, несъмнено не наложително и няма да направи нищо особено за автомобила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР