Никой не е съвършен, особено в кухнята. Дори най-запалените любители

...
Никой не е съвършен, особено в кухнята. Дори най-запалените любители
Коментари Харесай

Грешки в кухнята, които много хора допускат

Никой не е идеален, изключително в кухнята. Дори най-запалените фенове на готвенето, които извършват всички предписания от книгата на Джулия Чайлд вършат някои неточности в кулинарията.

За да улесните живота си в кухнята, би трябвало да се вгледате в някои постоянно срещани неточности, които може би не осъзнавате, че вършиме. След като ги коригирате в никакъв случай повече няма да имате неуспех в готвенето.

Кои са тези неточности?

Не следвате точните стъпки в рецептите за печива

Чудите се за какво тестото ви не бухна задоволително или за какво кремът за тортата не се стегна, а се разтече макар напъните ви? Вероятно тъй като не следвате точните стъпки.

При печивата и сладкишите не могат да се позволяват волности. Точно написаните предписания би трябвало да се извършват. При приготвянето на което и да е друго ядене се позволяват промени в рецептите, само че не и при печивата и сладкишите.

Не мерите с акуратност сухите съставки

Много домакини подценяват въздействието на сухите съставки, а гледат да са прецизни в течните. Важността на сухите съставки до най-малкия подробност обаче е огромна и наложително би трябвало да се следи.

Не затопляте тиганите преди готвене

Няма по какъв начин да приготвите даже елементарни бъркани яйца в леден тиган. Същото важи за зеленчуци, меса, сосове. Тиганът и мазнината в него постоянно би трябвало да са затоплени преди пристъпване към готвенето, несъмнено в друга степен според от типа ядене.

Не употребявате задоволително сол

Всички сме наясно с вредите, които несъразмерната консумация на сол нанася. Ето за какво доста домакини и фенове готвачи заобикалят осоляването на храната, която приготвяте. Солта обаче сама по себе си в допустимите граници не е нездравословна, а в противен случай – тя е главен източник на нужния ни натрий.

Изследванията сочат, че вредите от солта идват не поради употребяваното в приготвянето на домашна храна количество, а от добавената сол в готовите и пакетирани храни. Те са тези, които идват допълнително на организма ни.

Използвате остарял тиган с незалепващо покритие

Вече е известно, че тефлоновото покритие на старите тигани е нездравословно и канцерогенно. Ако имате подобен тиган у дома, изхвърлете го. Новите технологии разрешават изработката на кухненски съдове с незалепващи покрития от ново потомство, които не отделят нездравословни субстанции.

Съхранявате храната по неверен метод

Важно е по какъв начин съхранявате продуктите и ястията в хладилника, тъй че да са потребни и дълготрайни.

Не оставяте месото да си почине

Вероятно тези от вас, които наблюдават с интерес разнообразни кулинарни излъчвания са чули професионалните готвачи да употребяват този термин. Не е инцидентно. Месото в действителност би трябвало да се оставя да почине след термична обработка. Така възстановява невероятните си сокове, усет и аромати, на които да се насладите. Препоръчително е да се оставя да почине сред 15 и 25 минути./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР