България изпреварва много от държавите по света по представителство на

...
България изпреварва много от държавите по света по представителство на
Коментари Харесай

Хилари Клинтън в София: България изпреварва много страни по представителство на жените в парламента и бизнеса

България изпреварва доста от страните по света по посланичество на дамите в Народното събрание, както и на високи позиции в корпоративния бранш. Това съобщи в София някогашният държавен секретар на Съединените щати Хилари Клинтън, заяви БНР. Тя пристигна в столицата за специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън. Форумът събира международни водачи от обществения и частния бранш, с цел да обсъдят способи за поддръжка на икономическия прогрес на дамите. Сред гостите в българската столица бе и президентът на Косово Вьоса Османи, както и брачната половинка на някогашния министър председател на Англия - Шери. 

" За мен е наслаждение да бъда още веднъж в София ", съобщи Хилари Клинтън в откриващите си думи на срещата Глобална самодейност на Клинтън. Бившата първа дама, която посещава страната ни за трети път, акцентира ролята на форума за поддръжката на млади дами по целия свят да получат обучение и по думите й " да последват фантазиите си, които дружно с гения и трудолюбието им да ги отведат надалеч ".

" Правата на дамите и девойките е незавършеното дело на XXI век.  Ако премахнем всички бариери пред пълноправното присъединяване на дамите в стопанската система по целия свят, това ще докара до фрапантно увеличение на Брутния вътрешен артикул на всяка една страна, както и в международен мащаб ", посочи някогашният държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР