Колко пари ни трябват, за да сме щастливи? Има ли

...
Колко пари ни трябват, за да сме щастливи? Има ли
Коментари Харесай

Колко пари ни трябват, за да сме щастливи?

Колко пари ни трябват, с цел да сме щастливи? Има ли съответна сума, която може да провокира необятна усмивка на лицето ни?
Ако би трябвало да потърсим един от безконечните въпроси, на които отговорът постоянно ще е настоящ, то това колко пари биха ни били нужни, с цел да сме щастливи, е тъкмо един от тях.

И в Съединени американски щати, и в Европа са правени доста сходни изследвания,
като е любопитно, че цифрите
са разнообразни освен за другите райони по света, само че и за другите генерации.

Така да вземем за пример, милениалите зад Океана са дали цифра от 525 000 $ годишно, до момента в който предходните и идващите генерации (разбирайте Gen X и Gen Z) са значително по-скромни –
130 000 за първите и 128 000 за вторите.
Средностатистическият американец пък е податлив да дефинира финансовото благополучие с конкретната сума от 1,2 млн. $. На Стария континент обстановката е малко по-различна. Оказва се, че европейците сме склонни да живеем предостатъчно и с по-малко.
Например, в Западната част и в Скандинавия
са съгласни и на 91 561 евро годишно, с цел да се усещат щастливи, а в нашата – т.е. източната, цифрите са още по-ниски – 41 202 евро (според изследване на университета Purdue).
Euronews Business поправя сумата
до 58 205 евро за Западна Европа и до 40 690 евро за Източния блок. А в България? Е, този отговор оставяме на вас, като умерено можете да го споделите в коментарите…
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР