Никой не е казал, че лекарите в „Пирогов“ са крали,

...
Никой не е казал, че лекарите в „Пирогов“ са крали,
Коментари Харесай

Зам.-здравен министър: Отстраняването на Балтов не е обвинение към лекарите в „Пирогов“

Никой не е споделил, че лекарите в „ Пирогов “ са крали, реверанс пред тези хора. Това сподели на брифинг зам.-здравният министър доктор Димитър Петров във връзка отстраняването на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов поради открити нарушавания за близо 1 млн. лева



„ Съветът на шефовете на болничното заведение твърди, че се ръководи безусловно непрозрачно „ Пирогов “, проф. Балтов крие от съвета на шефовете голям брой материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други фрапиращи обстоятелства “, разгласи зам.-министърът.

Петров посочи, че е допустимо виновност да носят и шефовете на избрани клиники в лечебното заведение. При инспекцията е открито, че се касае за нарушаване главно по две клинични пътеки – за бъбречна непълнота и за чернодробни болести. Вероятно Здравната каса ще приключи контракта с болничното заведение по тези пътеки.

„ Множеството такива случаи приказват за неупражнен и неефикасен надзор от страна на изпълнителния шеф. Най-вероятно ще излязат и други обстоятелства, които не могат да бъдат установени, до момента в който Балтов е изпълнителен шеф “, съобщи зам.-министърът.

Той разгласи още, че „ Пирогов “ има над 10 млн. лева просрочени отговорности, главно за консумативи и медицински произведения, които са платени от пациентите и Здравната каса, само че не са платени на доставчиците. Това също може да бъде съображение за отстраняването на шефа на болничното заведение, подсети Петров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР