Никой да не си мисли, че в България ще има

...
Никой да не си мисли, че в България ще има
Коментари Харесай

Иванов: Никой да не си мисли, че в България ще има правителство параванче с нашата подкрепа

„ Никой да не си мисли, че в България ще има „ държавно управление параванче “ с нашата поддръжка. Искаме ясно съблюдаване на поетите задължения, желаеме да се контракти прелиминарен механизъм за координиране на всички процедури за регулаторите, преди те да започват “, сподели Христо Иванов от ПП-ДБ.

По думите му държавното управление не се скапва, само че би трябвало ясно да се дефинира характерът му - дали е „ държавно управление параванче “ или държавно управление, което ще бъде част от смяната на България. По думите му ще има ротация, в случай че има промени. 

ПП-ДБ желаят и явен график и ангажимент за последователността на дейностите в правосъдната власт.

„ Защото ще би трябвало ясно да вземем решение, което да спре Висш съдебен съвет да избере идващия Гешев, даже той да е човек на президента, тъй като виждаме, че там има някакво единодушие. Неслучайно първото деяние на Сарафов беше да назначи някогашната заместител и правосъдна министърка, която явно се употребява с доверието на Радев. Президентът се оказа най-големият юрист на Сарафов “, добави Иванов.

По думите му Борисов има много явен ангажимент към обща законодателна стратегия.

„ Прекрасно е, че ГЕРБ имат вяра, че имат по-хубав закон, когато става дума за антикорупционната институция, само че няма проблем да се съблюдава задължението и двата законопроекта да минат на първо четене и от тях да се вземе най-хубавото. Става дума за проява, че има друго болшинство, която мина в нарушаване на ясно стихотворец ангажимент “, сподели още Христо Иванов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР