Николоз Басилашвили е един от състезателите с най-мощни удари в

...
Николоз Басилашвили е един от състезателите с най-мощни удари в
Коментари Харесай

Доха: Бивш шампион отпадна от квалификант и се отдалечава все повече от топ 100

Николоз Басилашвили е един от състезателите с най-мощни удари в ATP Тура и е кадърен да надделее над безусловно всеки един противник, когато играе най-хубавия си тенис. Грузинецът постоянно е страдал от неналичието на неизменност и сме го виждали нееднократно да влиза в дълги серии от провали, само че премине ли откриващата фаза на даден шампионат, то нормално се трансформира незабавно в един от кандидатите за трофея и неслучайно има цели три ATP 500 трофея на сметката. Вероятно пък най-запомнящата се купа на Басилашвили е тази в Доха от 2021-ва година, когато той надигра самия Роджър Федерер по пътя си към спечелването на купата.

Оттогава насам обаче играта му е в сериозен застой, а евентуално по тази причина роля изиграха и проблемите в персоналния живот на тенисиста, тъй като неговата някогашна брачна половинка заведе дело за домашно принуждение против него и въпреки да беше оневинен, то след това името на някогашния номер 16 се забърка в нов скандал, като този път ставаше дума за хипотетично споразумяване на мачове с негово присъединяване.

Всичко това повлия извънредно отрицателно на представянето на грузинеца и тази седмица той напусна топ 100 за пръв от 2017-та година. Проблемите за Басилашвили надалеч не приключваха дотук, защото през днешния ден квалификантът Александър Мюлер изхвърли някогашния първенец на старта в Доха и по този начин значително предопредели неговата орис през идните месеци, в които евентуално ще го виждаме главно в Чаланджър Тура - 7:6(3) 6:7(8) 6:4.

Световният номер 113 поведе с пробив още на старта и сервираше за спечелването на първия сет, само че Мюлер навакса изоставането си и надви в последвалия тайбрек. Нещата се развиха по изцяло същия метод във втората част, единствено че този път Басилашвили сподели по-здрави нерви в дългия съдбоносен гейм, отразявайки три мачбола и привидно психическото преимущество беше напълно на негова страна.

Решителният сет още веднъж стартира с ранен брейк в актива на по-високоранкирания играч, но квалификантът не се съобщи и дочака противника си за следващ път да влезе в гибелен режим на непредизвикани неточности, което му разреши да осъществя поврат и да откри място в осминафиналите, където го чака дуел с осмия подложен Ботик ван де Зандсхулп.

Le Français Alexandre Muller est venu à bout de Nikoloz Basilashvili en trois sets (7-6 [3], 6-7 [8], 6-4) ce mardi à Doha. Il se qualifie pour le second tour
— L`ÉQUIPE (@lequipe)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР