Николай Ваклинов и Георги Иванов пренаписват българската история по баскетбол

...
Николай Ваклинов и Георги Иванов пренаписват българската история по баскетбол
Коментари Харесай

Две истории по баскетбол в инвалидна количка

Николай Ваклинов и Георги Иванов пренаписват българската история по баскетбол в колички. Двамата ще играят за гръцкия гранд Панатинайкос. Съдбата им лишава опцията да вървят обикновено, само че бързо осъзнават, че това не е опрощение. Играят баскетбол, тъй като това ги прави щастливи.

„ Това е първият подобен трансфер, за който повече се чува, само че се надяваме да отъпкваме пътеките и за другите. Да видят, че в действителност има момчетата, които доста заслужават да им се даде шанс”, споделя Николай Ваклинов.

Николай се ражда здрав. Спортува интензивно. Може да реализира всичко, животът е пред него. До преди 10 години, когато машина пада върху краката му.

Снимка: btvnovinite.bg

„ В първите 5-6 месеца не желаех да излизам от у дома. Най-важното беше да не се предавам, което съвсем беше станало”, спомня си Николай.

На Георги животът не е дал същия късмет. От самото си раждане той е с увреждане и на двата крайници. Недостатък, който трансформира в свое предимство.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Животът ти лишава нещо, в случай че позволиш да ти го отнеме. Ако се затвориш във себе си, в случай че приемеш, че си друг. Тогава ще ти отнеме доста. В най-лошото мога да намеря положителното и за мен. Това ме отличава от останалите. Затова може би съм и по-щастлив”, споделя Георги.

Съдбите на двете момчета се преплитат преди три години в залата по баскетбол, а другарството се заражда за секунди. Не упрекват ориста. Усмихват й се, а нещото, което най-трудно претърпяват, е съчувствието в погледа на хората. Казват, че не желаят да ги съжаляват, тъй като не са втора употреба хора.

Снимка: btvnovinite.bg

Двете момчета са образец за това по какъв начин би трябвало да гледаме на живота. Искат да научат здравите на това, което те са научили по сложния метод – да бъдат повече оптимисти и да са отворени към света.

Животът в действителност е прелестен, само че човек би трябвало да има очи, с цел да го види, и сърце, с цел да го усети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР