Николай Събев съобщи важни новини за българския жп транспорт.Еднакви условия

...
Николай Събев съобщи важни новини за българския жп транспорт.Еднакви условия
Коментари Харесай

Министър Събев обяви какви промени трябва да настъпят в жп транспорта

Николай Събев заяви значими вести за българския жп превоз.

Еднакви условия и такси за железопътните превозвачи ще се реализиран с обединени дейности на всички заинтригувани страни. Това съобщи министърът на превоза и съобщенията Николай Събев по време на среща с представители на железопътния бранш по самодейност на заместник-министър Илия Илиев.

,,Законови промени могат да се приложат, откакто в къс период се обсъдят аргументирани оферти от специалистите в сектора``, безапелационен бе министър Събев.

По време на полемиката стана ясно, че при започване на годината започва работа отраслов съвет, в който за присъединяване са поканени синдикални и работодателски организации, като главната цел е да се засягат тематики, свързани с жп инфраструктурата.

Министър Събев: Концесионерът на Летище София ще форсира вложенията през 2022 година

Позицията на екипа на министерство на превоза и известията е, че всяко едно мнение ще бъде взето поради, като решението за по-добри условия на пазара ще бъде само в отбрана на публичния интерес. Приоритет е да няма ощетен или фаворизиран транспортьор, по тази причина е нужна смяна на формата на работа и е значимо частните компании и държавните предприятия да работят в една посока.

От МТС подчертаха, че в програмата на държавното управление е заложена поддръжка за железопътната промишленост, както и основаване на ускорени центрове за образование на фрагменти, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР