Николай Денков заяви, че със сигурност ще подаде оставка като

...
Николай Денков заяви, че със сигурност ще подаде оставка като
Коментари Харесай

Денков: Ротацията ще стане най-лесно, ако просто си сменим местата

Николай Денков съобщи, че сигурно ще подаде оставка като министър председател на 6 март, за когато е планувано да отстъпи премиерския пост на Мария Габриел. След като в петък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов загатна за вероятно отсрочване на така наречен ротация, Денков направи изказване по тематиката, откакто се завърна от присъединяване си в Мюнхенската конференция по сигурността.

Според министър-председателя в Мюнхен е имало огромен интерес към ротацията в България и всички са изразили очакване тя да бъде сполучливо направена.

Това, което стана ясно, е, че би трябвало да има контакт с външните сътрудници и този контакт може да се осъществя най-лесно, както и ротацията, в случай че просто си сменим местата с госпожа Габриел. Все още предстаи диалогът за какво това е проблем с другата страна ".

Денков удостовери позицията си, че ротацията има смисъл, в случай че се извършва управническата стратегия на държавното управление и страната върви по европейския си път.

Той повтори, че ще подаде оставка на 6 март и че има конституционни процедури.

В отговор на въпрос какво би станало, в случай че оставката му не бъде призната от Народното събрание, Денков сподели, че държавното управление продължава да си извършва отговорностите до приемане на последващо решение.

Премиерът направи изказване дружно с министъра на защитата Тодор Тагарев и уточни, че едно от най-важните неща, случили се на Мюнхенската конференция по сигурността, е, че се разисква в Европа, само че и в Съединени американски щати по какъв начин по най-бързия метод да се помогне на Украйна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР