Николай Денков и Мария Габриел ще решат сами спора кой

...
Николай Денков и Мария Габриел ще решат сами спора кой
Коментари Харесай

Кирил Петков развя бялото знаме: Млъкваме и оставяме Денков и Габриел сами да решат за Външно

Николай Денков и Мария Габриел ще решат сами разногласието какъв да е външен министър. „ Топката я оставяме в тях “, разгласи съпредседателят на „ Промяната “ Кирил Петков в понеделник следобяд от Видин, където бе за срещи с локалната конструкция.
Когато има предпочитание, се намира и метод, добави Петков.
От думите му стана ясно, че с водача на ГЕРБ не са се виждали след ескалацията на напрежението по тематиката през предходната седмица, завършило със опасността на Бойко Борисов, че при отвод на ПП-ДБ поста във Външно да остане за ГЕРБ е по-добре да се отиде на избори 2 в 1 с европейските.
Говорих и с хората във Видин през днешния ден, никой не желае избори, разяснява обаче Петков. Пак изясни, че към този момент е несъстоятелна тезата на ГЕРБ по какъв начин нямат нито един министър с изключение на Габриел. Министерство на вътрешните работи е напълно отговорност на ГЕРБ към този момент, министърът е техен, настоя той.
Кирил Петков счита, че датата 6 март за ротацията не е застрашена. А на въпрос докога би трябвало да е реализирано дефинитивно съгласие сподели единствено, че в тази ситуация нито бързите, нито небалансираните решения ще оказват помощ.
С ангажимента, че Политическа партия не си е трансформирала позицията за това кой би трябвало да е първи посланик на страната, той повтори: Консултациите са при Денков и Габриел, ние стопираме с говоренето.
„ Нека двамата ни покажат, че екипната работа е по-добра, в сравнение с политическото позициониране по медиите “, добави Петков, представен от 24 часа.
Той разяснява и наложеното от президента през днешния ден несъгласие върху измененията в Наказателно-процесуален кодекс, с които се върна пленумът на Висш съдебен съвет до влизане в действие на конституционните промени, разделящи го на съдийски и прокурорски съвет. Според Петков с ветото си Румен Радев към този момент очевидно отбелязва, че намира измененията в конституцията за значими. И акцентира, че освен са положителни, а и би трябвало да влязат в действие незабавно, Петков пояснява още, че за Радев забавянето на тези промени – очевидно към този момент осъзнати от президента като положителни, е „ отвратително “.
Той обаче даде знак, че конституционното болшинство може и да премисли някои от текстовете около последното президентско несъгласие, „ с цел да сме сигурни, че не отлагаме с повече време част от тези промени “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР