Никола Цолов вече е пълноправен член на академията за млади

...
Никола Цолов вече е пълноправен член на академията за млади
Коментари Харесай

Никола Цолов влезе в академията на Алпин

Никола Цолов към този момент е пълновръстен член на академията за млади водачи на тима от Формула 1 Алпин. Миналата година 16-годишното българче стана първенец в испанската Формула 4 в дебютния си сезон в автомобилния спорт и заслужи промоция във Формула 3.
Той е роден на 21 декември 2006 година в София и влиза в академията преди началото на сегашния сезон. В нея се позволяват водачи, които се състезават във Формула 3 или в шампионат на по-високо равнище. Последният ученик на академията, който стигна до Формула 1, е дебютантът на Макларън през този сезон Оскар Пиастри.
Цолов ще дебютира във Формула 3 с отбора на ART Grand Prix и ще се състезава с №9. Снощи Никола започва в тридневни публични проби на Формула 3 на пистата " Сахир " в Бахрейн. Там в първия уикенд на март стартира новият сезон. В него Формула 3 ще е една от подгряващите серии на Формула 1 в част от календара на международния шампионат.
Цолов дебютира във Формула 4 през 2022 година с Кампос Рейсинг и завоюва 13 от 21 надпревари, а в края на сезона бе подреден на второ място във безконечната класация на Формула 4 на Испания по брой победи.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР