Никола Пекович бе поел по верния път към славна кариера

...
Никола Пекович бе поел по верния път към славна кариера
Коментари Харесай

Дръмънд: Никола Пекович бе най-силният човек, срещу когото съм играл

Никола Пекович бе поел по правилния път към славна кариера в НБА, само че тялото му не устоя на голямото натоварване в лигата на най-хубавите. В най-хубавия си сезон черногорският звяр записваше доволните 17.5 точки и 8.7 битки като част от отбора на Минесота Тимбъруулвс, само че в идващите си две години изигра едвам 43 мача и бе заставен да напусне тима. Пекович тежеше невероятните 139 кг, а за мощта му си спомни и актуалният център на Кливланд Андре Дръмънд, който призна, че е мразел да играе против него.

" Той е най-силният човек, против който съм играл в живота си. Той е доста, доста мощен човек. Мразех да играя против него. Мразех го. Знаех, че може да ме избута. Чувствах се като дете. Той просто ме буташе както си изиска. Борех се колкото мога, с цел да го спра да навлиза в подкошието, само че просто не можех да го стопирам ", споделя 26-годишният състезател.

Drummond on Pekovic: “He’s by far the strongest human I played against in my life. He is a very very strong man. I hated playing them every time I saw them on the schedule. Hated it. I knew he would move me around. I felt like a kid "

| Eurohoops https://t.co/GsH1qLTk8Z
— Eurohoops (@Eurohoopsnet) April 15, 2020 Дръмънд прибавя, че след дуелите си с огромния Пек е почнал да подвига повече тежести - " Той е повода да подвигам повече тежести. Мога да кажа, че Пекович е повода, заради която започнах да подвигам тежести по-сериозно ".

Пекович се отхвърли от баскетбола през 2017 година, а в НБА натрупа 271 мача, в които записа приблизително по 12.6 точки и 6.7 битки. Отделно има купа от Евролигата с гръцкия гранд Панатинайкос от 2009 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР