Никога не трябва да започваме спор, когато сме ядосани. Вероятно

...
Никога не трябва да започваме спор, когато сме ядосани. Вероятно
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да спорите, когато сте ядосани

Никога не би трябвало да започваме спор, когато сме ядосани. Вероятно всеки знае това. Понякога обаче губим надзор над страстите си по време на развълнуван спор и когато осъзнаем какво се случва, към този момент е прекомерно късно.

Затова ви предлагаме три ясни аргументи, заради които не би трябвало да спорите, когато сте ядосани.

  1. Мислите си, че всички са срещу вас

Когато човек е сърдит, той губи надзор освен над страстите си, само че и над убежденията си. Психолози настояват, че в случай че сме в неприятно въодушевление, възприемаме всяка една дума или жест на индивида против нас като засегнатост. По този метод започваме да му крещим – постоянно без причина. А това може да докара до завършек на взаимоотношенията.

  1. Несъзнателно вбесявате съперника си

Множество проучвания са потвърдили, че в случай че сте ядосани, хората към вас също стартират да се ядосват. Този факт демонстрира, че опцията да разрешите спор в дадена обстановка фрапантно понижава.

  1. Не можете да слушате индивида против себе си както би трябвало

Гневът притъпява нашата рационалност. Ето за какво по време на спор мнението ви за вашия събеседник е по-лошо, в сравнение с когато сте спокойни. В сходна обстановка не можете да сте безпристрастни към него и да разпознаете по-добрите му качества.

Ако обаче в границите на даден спор смятате, че вашият конкурент е интелигентен и харизматичен, няма да гледате на казуса толкоз съществено и ще можете да го разрешите по-бързо и по-ефективно.

Източник: BrightSide

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР