Ник Клег, някога вторият най-влиятелен човек във Великобритания, вече е

...
Ник Клег, някога вторият най-влиятелен човек във Великобритания, вече е
Коментари Харесай

Бившият втори във Великобритания става №3 във Facebook

Ник Клег, в миналото вторият най-влиятелен човек във Англия, към този момент е един от най-влиятелните хора в Meta Platforms – компанията, до неотдавна известна като Фейсбук. Главният изпълнителен шеф на софтуерния колос Марк Зукърбърг увеличи някогашния вицепремиер до президент по световните въпроси.

Клег застава отпред на „ всички политически въпроси “ в миг, когато софтуерният колос е изправен пред световни регулаторни провокации. Преди това той бе вицепрезидент по световните въпроси.

Възпитаникът на университета в Кеймбридж, който се причисли към Фейсбук през 2018 година като началник на политическите и информационни действия, Клег по-рано бе водач на английската центристка партия на демократичните демократи.

Сега той ще дава отговор за решенията, които засягат милиардите хора по света, които употребяват Фейсбук, Instagram, Messenger, WhatsApp и Oculus, всички те благосъстоятелност на Meta.

Желанието на Зукърбърг е 55-годишният Клег да поеме ролята на върховен водач – издигайки го до личното си равнище и това на основния действен шеф Шерил Сандбърг, която дълго време се считаше за втора в йерархията.

„ Ник към този момент ще управлява нашата компания по всички въпроси, свързани с нашата политика, в това число по какъв начин си взаимодействаме с държавните управления, до момента в който те обмислят приемането на нови политики и регулации, както и по какъв начин споделяме обществено нашите артикули и нашата работа “, сподели Зукърбърг в персоналната си Фейсбук страница.

Клег към този момент ще рапортува непосредствено на съоснователя, както и на Сандбърг. По думите на Зукърбърг преназначаването ще разреши на тях двамата да се оттеглен от вземането на политически решения, с цел да се съсредоточат върху основаването на нови артикули и върху самия бизнес.

Работата, която вършим в Meta, има значение за доста хора по света “, сподели Зукърбърг. „ Ние сме в центъра на доста диспути за технологиите и обществото. “

Назначаването на Клег идва, когато Meta се пробва да се насочи към построяването на метавселената – предполагаем виртуален свят, където хората ще могат да живеят, работят и играят посредством цифрови аватари. Концепцията към момента е в начален стадий на развиване, само че по всичко проличава, че ще предизвика комплицирани политически въпроси. И в този момент към този момент има известия за тормоз да вземем за пример.

Компанията Meta губи известност, в това число измежду политиците по целия свят след кавги, свързани с поверителността, модерирането на наличието, приключването на данни, намесата в изборите и сигурността на децата.

Нашите съществуващи и бъдещи артикули ще продължат да бъдат обект на натоварен публичен интерес и спор “, разяснява Клег, някогашен заместител министър-председател на Обединеното кралство по време на съдружното държавно управление от 2010 до 2015 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР