Ник Кирьос най-после е напът да оправдае очакванията към себе

...
Ник Кирьос най-после е напът да оправдае очакванията към себе
Коментари Харесай

Бивш треньор на Кирьос: Въобще не ме слушаше; той прави нещата по свой начин

Ник Кирьос най-сетне е напът да оправдае упованията към себе си, откакто се класира за финала на Уимбълдън. Австралиецът от години е считан за един от най-опасните противници в ATP Тура, само че не всеки път е бил напълно предан на спорта и това го спираше да реализира някакви по-сериозни резултати в Големия шлем. Любопитното е, че Кирьос от години се приготвя без треньор до себе си и все пак е изцяло конкурентен на най-хубавите в света, а съгласно Джошуа Ийгъл е по-добре нещата да продължат по този начин и отсега нататък. Ийгъл е последният експерт, имал комплицираната задача да работи с някогашния номер 13, а ето какво описа той за този интервал от своя живот:

" Всеки ден е изцяло друг с Ник. Нямаш концепция какво ще се случи. Има моменти, в които се наслаждаваш на тенис съвършенство от негова страна и други, когато изцяло те разочарова. Това обаче е и повода толкоз доста хора да гледат неговите мачове. Той е като кутия с бонбони. Никога не знаеш какво ще ти се падне от нея. Времето ми, прекарано с него, несъмнено беше съществено предизвикателство, само че в този момент съм благополучен да го виждам по какъв начин най-сетне оползотворява капацитета си на корта, тъй като безспорно е един от най-големите гении в историята на играта.

Не мисля, че някой може да разчете мислите на Кирьос. Той прави нещата по собствен личен метод. Всичко зависи от настроението му в дадени дни. На тазгодишния Уимбълдън наподобява по-целеустремен от нормално. В момента го виждаме в доста усъвършенствана физическа форма и е впечатляващо какъв брой добре се движи по корта. Кирьос пропусна клей сезона, тъй че цялата му подготовка беше ориентирана към шампионатите на трева. Ник постоянно е вярвал, че навръх Уимбълдън има най-големи шансове да завоюва купа от Големия шлем.



Неговата персона е мощно спорна. Младите почитатели го обожават, до момента в който тенис традиционалистите несъмнено не го харесват. Не мога да отрека, че държанието му на моменти минава всевъзможни общоприети граници и ми се желае да акцентира повече на играта, защото е задоволително забавен облик и без да влиза във всички тези скандални обстановки. Виждал съм от първа ръка на какво е кадърен и ми се желае да ополозотвори цялостния си капацитет. Убеден съм, че до момента можеше да е спечелил 3-4 трофея от " мейджър " конкуренциите, в случай че беше малко по-фокусиран в преследването на спортните си цели.

Възхищавам се на неговите умения. Истината е, че не се приказва задоволително за доста високия тенис разсъдък на Ник. Той има ударите да се разправи доста бързо с всеки един противник и го е правил нееднократно в предишното. Не мисля обаче, че някой би могъл да го тренира. Винаги е желал да бъде свободен в процеса на работа и изобщо не ме слушаше, а надали съществува човек, който може да промени тази негова линия. Кирьос не може да бъде вкаран в рамки и би било неточност, в случай че се опитаме да го променяме.

Ник обича да играе на огромната сцена и точно там принадлежи. Все отново приказваме за тенисиста с най-хубав сервис в света. Надявам се купата да бъде извоювана от него и по този начин австралийците да му дадат втори късмет, защото част от тях въобще няма да гледат мача му " - приключи тогавашният ментор на канбереца.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР