Рафаел Надал срещна неочаквано тежко изпитание в лицето на Зизу

...
Рафаел Надал срещна неочаквано тежко изпитание в лицето на Зизу
Коментари Харесай

Надал бе изправен до ръба от вдъхновен квалификант, но осъществи обрат и потегли успешно в Рим

Рафаел Надал срещна ненадейно тежко тестване в лицето на Зизу Бергс, само че въпреки всичко не позволи отпадане на старта при последното си присъединяване на Мастърса в Рим. Матадора постоянно нямаше отговор за нападателния метод на квалификанта и несъмнено беше надиграван в немалки интервали от дуела, само че показва своята непоклатима психическа резистентност и игра най-хубавия си тенис в точните моменти, с цел да се наложи с крайното 4:6 6:3 6:4 - за 2 часа и 53 минути Така Рафа си обезпечи място във втория кръг на надпреварата в италианската столица, а там го чака борба със международния номер девет Хуберт Хуркач, който в никакъв случай не е срещал до момента през кариерата си.

Бергс очевидно беше обезпокоен от именития си противник в самото начало на мача, до момента в който Надал изглеждаше в отлична физическа форма и удряше топката с впечатляваща мощност. 10-кратният първенец вкара поредност от отлични ретури в четвъртия гейм на дуела и си обезпечи три следващи брейкбола, откакто пласира неспасяем минаващ удар от бекхенд по диагонала. Квалификантът отрази първите две благоприятни условия пред именития си противник, единствено че след това заби форхенда си в мрежата и Надал закономерно поведе с 3:1.

Това по никакъв метод не пречупи духа на 24-годишния тенисист, който сполучливо лиши самодейността от своя противник, а испанецът като че ли не беше подготвен за този нов метод на своя конкурент и доста скоро паритетът беше възобновен за 3:3. Бегиецът действаше с все по-голямо самочувствие на корта, до момента в който " Краля на клея " загуба първичната си заостреност и даваше голям брой комфортни възожност на младока да го нападна, което улесни съществено международния номер 108 и той затвори откриващия сет в своя изгода, печелейки 12 от последните 14 точки в него.

Матадора съумя да се активизира и незабавно отговори на предизвикването, като и във втората част се откъсна напред с ранен пробив и затвърди преимуществото си за задатък от 3:0. И този път обаче квалификантът нямаше желание да се предава и имаше неколкократно опция да заличи пасива си, само че Надал се справяше чудесно с напрежението и ставаше безусловно хладнокръвен в най-важните моменти, а това му разреши да вкара конфликта в решителна част.

Там 22-кратният " мейджър " притежател за следващ път започва с изработката на ранен пробив и привидно всичко беше предрешено в негова изгода, единствено че Бергс продължи да впечатлява с дръзки си метод и поведе с 0:40 в шестия гейм. Тогава въодушевлението пристигна допълнително на новобранеца, чиито отигравания бяха прекомерно прибързани, което оказа помощ на Матадора да влезе в серия от 5 следващи точки и да измъкне подаването си.

Световният номер 108 имаше защо да съжалява и в идващия сервис гейм на именития испанец, откакто завоюва първите две разигравания и още веднъж взе един куп неверни решения, които приближиха Рафа на един гейм от крайната победа, а той не сбърка в опита си да затвори срещата и избегна опцията за пръв път да запише следващи загуба на алена настилка, откогато се състезава на равнище ATP.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР