Ник Кирьос може единствено да се гордее с представянето си

...
Ник Кирьос може единствено да се гордее с представянето си
Коментари Харесай

Кирьос: Усещах, че аз ще спря победната серия на Надал; загубата боли много

Ник Кирьос може само да се гордее с представянето си на Мастърса в Индиън Уелс, тъй като образно сподели по какъв начин към момента е първокачествен състезател и може да надвие всеки един противник. Австралиецът остана единствено на крачка от това да прекъсне серията на Надал от 18 следващи победи, но Матадора още веднъж показва невероятната си воля за победа и не разреши изненада, а ето какво показа Кирьос в последвалата си конференция:

" Тази загуба боли в действителност доста. Честно казано усещах, че аз ще спра серията от победи на Надал. Играех в действителност добре и правех всичко по планувания метод в първия сет. Имах ясно построена тактичност, която работеше безотказно. Бях на две точки от спечелването на сета, когато той се измъкна по неизвестен метод от последвалото разиграване и съумя да завоюва гейма. Повторих тази точка в главата си прекалено много пъти. Като дете мечтаех тъкмо за подобен вид мачове, в които се изправяш на най-големите кортове против тенисисти от ранга на Рафа. Почти не виждам друго съревнование, за което се приказва толкоз. Всеки път обществените медии " експлодират ", когато се изправяме един против различен. Живеят тъкмо за подобен вид провокации, а атмосферата беше превъзходна.

Наясно съм, че публиката постоянно ще бъде против мен, щом се изправя в мач против Надал или Федерер, тъй че не апелирам почитателите за поддръжка при тези случаи. Бих споделил, че даже ми харесва да заемам тази позиция на злодея, който е безспорен новобранец в срещата. Не одобрявам сходни борби за даденост и приветствам Рафа, тъй като още веднъж сподели шампионските си качества. През годините сме си разменяли някои неприятни реплики, само че не са били нищо съществено и изпитваме взаимно почитание. Дори съм удовлетворен от съществуването на тези минали кавги, защото от тях се роди прочут спор и това е нужно на нашия спорт. В момента аз се присъединявам към противниците на Надал, макар че не съм постигнал 1/40 от неговите достижения. Смятам, че съм необходим на тениса и оказвам помощ за съществуването на по-големия интерес към него. Всички, които настояват твърдят противоположното са идиоти ". - приключи Кирьос в присъщия си жанр.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР