Ник Кирьос изцяло промени отношението си към спорта в последните

...
Ник Кирьос изцяло промени отношението си към спорта в последните
Коментари Харесай

Минути преди двубоя си с Фриц: Ник Кирьос се оттегли от участие в Токио

Ник Кирьос напълно промени отношението си към спорта в последните месеци и самичък неколкократно съобщи, че точно достигането на финала на Уимбълдън е трансформирало възгледите му. Австралиецът след това на US Open разкри големия си капацитет и безапелационно надигра защитаващия първенец Даниил Медведев, като се трансформира във любимец за купата, само че позволи ненадейно проваляне от Карен Хачанов в четвъртфиналите.

Именно това беше и последната поява на корта от страна на " неприятното момче " на тениса, заради което със сериозен интерес беше посрещната новината, че международният номер 20 ще се включи на АТР 500 шампионата в Токио, където през 2016-а победи с оценката. Началото в японската столица за Ник беше показателно за високото му ниво и той изглеждаше подготвен да се бори за трофея, като по пътя си през днешния ден в четвъртфинален конфликт трябваше да срещне първенеца от Индиън Уелс - Тейлър Фриц.

Двубоят изрично биваше придружен от голям интерес, поради обстоятелството че американецът преди по-малко от два месеца надигра първенеца на двойки от Аустрелиън Оупън, но за жалост на всички почитатели, минути преди излизането си на корта Кирьос взе решение да се откаже, като разумно прекрати присъединяване си и в надпреварата при каретата. Новината несъмнено идва изненадващо поради формата на международния номер 20, само че в коментара си за случилото се австралиецът изясни, че не е чувствал добре здравословно и вярното решение е било да се откаже, тъй като предстоят още редица съревнования до края на тенис сезона и той би желал да е на нужното равнище.

" Това е по-добрата алтернатива за тялото ми. Трябва да съм зрял в такива обстановки и откакто упражнявах с Танаси, почувствах, че това е най-хубавото решение в тази ситуация. Имам още няколко шампионата до края на годината и желая да се показва добре на тях. " - показа финалистът от Уимбълдън.

По този метод пък Тейлър Фриц към този момент е полуфиналист в Токио, където противникът му ще бъде избран по-късно през днешния ден от дуела противопоставящ Борна Чорич и Денис Шаповалов. Световният номер 11 едвам за трети път в хода на сезона доближава сходна фаза на конкуренцията, но пък похвалното за него е, че при предходните два пъти завоюва купите в Индиън Уелс и Ийстбърн.

Kyrgios confirms it`s his usual knee injury.

" It`s the better option for my body. I have to be smart and after hitting with Thanasi today I feel that this is the best thing to do. I have a couple of tournaments at the end of the year and wanna do well there ".
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР