Ник Кирьос и Танаси Кокинакис без уговорки са двама от

...
Ник Кирьос и Танаси Кокинакис без уговорки са двама от
Коментари Харесай

Опитът взе връх над шоуто: Топ поставените надвиха Кирьос и Кокинакис в Торино

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис без ангажименти са двама от най-атрактивните играчи в Тура и техните мачове са измежду следените, въпреки че несъмнено има състезатели с по-големи триумфи. Тазгодишният сезон обаче несъмнено може да бъде считан за извънредно мощен за австралийците, откакто Кокинакис завоюва дебютната си купа на равнище ATP и се завърна в топ 100, а Кирьос показва надалеч по-сериозно отношение към спорта и си възвърна статута на един от най-хубавите играчи в света.

Двамата пък придвижиха положителните си изяви поединично и в конкуренциите по двойки, където дружно стигнаха да ефектен успех на Аустрелиън Оупън, трансформирайки се в първия тандем, който влиза в главната скица на шампионат от Шлема с " уайлд кард " и след това завоюва трофея. Специалистите на сингъл не стопираха дотук и няколко месеца по-късно завоюваха и надпреварата в Атланта, а всичко това им разреши да си обезпечат дебют на финалите на ATP в Торино, където щяха да премерят сили с останалите най-хубави седем отбора в хода на сезона.

Днес Кирьос и Кокинакис излязоха в откриващ мач против топ поставените в шампионата, а точно Уесли Кулхоф и и Нийл Скупски, които завоюваха цели три Мастърс трофеи през тази година. В последна сметка нидерландско-британското дуо сподели образно за какво диктува трендовете при тандемите напоследък и измъкна успеха - 6:7 6:3 10:5, като по този метод оглави краткотрайно Зелената група, в която място откриха още някогашните номер едно някогашните номер едно Никола Мектич / Мате Павич, както и опитните Остин Крайчек / Иван Додиг.

В откриващия сет единствените две благоприятни условия за пробив бяха пред Кулхоф и Скупски, единствено че австралийците постановиха съвсем невиждано равнище за сервиране и осъществиха внушителните 15 аса, което им оказа помощ да докарат нещата до тайбрек, където бяха безупречни и поведоха в обособените елементи.

Шампионите от Аустрелиън Оупън продължиха да рискуват оптимално на начален удар, само че този път топ поставените вкараха надалеч повече топки в игра и изрично надиграваха своите съперници наоколо до мрежата, реализирайки дебютен брейк в конфликта, с цел да изравнят общия резултат.

Така пристигна ред на решителния супер тайбрек до 10 точки, в който първото подаване на Кирьос рядко намираше очертанията на корта и финалистите от US Open отвориха задатък от 6:1, а единствено няколко минути по-късно можеха да отпразнуват триумфа си в дуела.

Staying on top
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР